Selecteer een pagina
Inkomensverzekeringen

WGA eigenrisicodragersverzekering

Door de invoering van de Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA) is het nu mogelijk om eigenrisicodrager te worden voor de WGA met de WGA eigenrisicodragersverzekering.

Door eigenrisicodrager te worden van uw agrarisch bedrijf voor uw medewerkers, betaalt u geen gedifferentieerde WGA-premie aan het UWV, maar aan de verzekeraar. Wanneer u daarvoor kiest bent u verzekerd van een uitgebreide dekking en een lage stabiele premie.

De duur van de eigenrisicotermijn is verlengd van 4 naar 10 jaar. Als eigenrisicodrager bent u gedurende deze periode verantwoordelijk voor de re-integratie van de arbeidsongeschikte medewerker. Dit klinkt zwaar maar in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter zullen de meeste re-integratie inspanningen in de eerste twee ziektejaren plaatsvinden. Komt één van uw medewerkers onverhoopt in de WGA terecht, dan betaalt uw verzekeraar de kosten van de WGA uitkering door. LTO Verzekeringen zal u ondersteunen gedurende de eigenrisicotermijn van 10 jaar bij het vormgeven en uitvoeren van de re-integratie inspanningen, zowel inhoudelijk als op financieel gebied.

Heeft u nog vragen?

Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs. Wij informeren u graag over alle voordelen en onze unieke voorwaarden. Bel direct met 023 – 520 15 16 of vul het contactformulier in.