Selecteer een pagina
Agrarische bedrijfsverzekering  ➔  Recht en aansprakelijkheid

Vervoerderaansprakelijkheidsverzekering

Een vervoerder is verplicht de voor vervoer ontvangen zaken af te leveren in de staat waarin hij deze heeft ontvangen. Voor het geval de goederen beschadigd worden afgeleverd en u hiervoor aansprakelijk te houden bent, kunt u het hieruit voortkomende risico van aansprakelijkheid verzekeren. Hoewel de aansprakelijkheid door diverse internationale verdragen is beperkt, kan het toch om aanzienlijke bedragen gaan. Vervoert u goederen dan is een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering voor u belangrijk.

Waarvoor bent u verzekerd?

De vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering dekt de maximale aansprakelijkheid van de vervoerder voor schade aan of verlies van de vervoerde zaken. Hierbij kan worden gedacht aan het risico van diefstal, bederf of brand tijdens transport. Of een vervoerder aansprakelijk is hangt onder andere af van contractuele bepalingen, nationale wetgeving en internationaal verdragen. De verzekering is een absolute noodzaak voor transportondernemingen die zelf het transport uitvoeren (eigenlijke vervoerder) of voor bedrijven die het transport aan andere transporteurs overlaten (papieren vervoerder).

Heeft u nog vragen?

Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs. Wij informeren u graag over alle voordelen en onze unieke voorwaarden. Bel direct met 023 – 520 15 16 of vul het contactformulier in.