Selecteer een pagina

Agrarische bedrijfsverzekering  ➔  Recht en aansprakelijkheid

Werkgeversaansprakelijkheidsverzekering

Stel, één van uw medewerkers gaat voor uw bedrijf met de auto op pad. Onderweg veroorzaakt uw medewerker een ongeluk, met de nodige materiële schade en letselschade. U bent als werkgever aansprakelijk voor schade die uw medewerker lijdt tijdens het maken van een dienstrit. De schade die de bestuurder zélf oploopt, wordt niet vergoed door de WA-verzekering van de auto.

Ook de aansprakelijkheidsverzekering van uw bedrijf dekt deze schade niet. Maar u blijft wel als werkgever aansprakelijk. Deze schade omvat zowel de zaakschade (kleding, eigen motorrijtuig) als letselschade. Indien een medewerker ten gevolge van een ongeval tijdens een dienstrit arbeidsongeschikt raakt bent u als werkgever aansprakelijk voor de gederfde inkomsten. Deze kosten kunnen flink oplopen. Een werkgeversaansprakelijkheidsverzekering dekt de financiële risico’s die dit met zich meebrengt.

Heeft u nog vragen?

Voor vragen of verdere informatie kunt u contact opnemen met onze adviseurs. Dit kan door te bellen naar telefoonnummer 023 – 520 15 16. Ook kunt u het contactformulier invullen dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.