Selecteer een pagina

Provisieloos verzekeren

Sinds 1 januari 2013 zijn de regels over provisie bij de verkoop van financiële producten aangescherpt. De overheid heeft naar aanleiding van de soms onduidelijke provisiestructuren in de financiële sector eisen gesteld aan de betaalwijze, de opbouw van de kosten en de gepastheid van de beloning. Het doel van de aanscherping van provisieregelingen is om provisie gedreven verkoop te wijzigen naar klantgerichte advisering. LTO Verzekeringen voert dit door middels provisieloos verzekeren.

Op dit moment geldt een verbod op het berekenen van provisie bij de verkoop van complexe financiële producten, zoals hypotheken, pensioenverzekeringen en levensverzekeringen. Daarnaast moet de financieel dienstverlener op verzoek bekendmaken wat zijn beloning is. De verwachting is dat in de nabije toekomst ook de provisies voor schadeverzekeringen nader worden aangescherpt.

 

Klantgerichte advisering

Bij LTO Verzekeringen staat de klantgerichte advisering centraal, u kunt ervoor kiezen om geen provisie meer te betalen. LTO Verzekeringen gaat producten aanbieden volgens het nieuwe, zogenoemde CAR-model. CAR (Customer Agreed Remuneration) wil zeggen dat de beloning voor het advieswerk een afspraak is tussen de klant en de intermediair. De adviseur ontvangt geen enkele bonus of provisie op een verzekeringsproduct. De adviseur werkt immers onafhankelijk in opdracht van de klant en is geen verkoper van de verzekeraar. Als u kiest voor het CAR-model, dan betaalt u bij LTO Verzekeringen dus geen provisie, maar de vergoeding van de adviseur is alleen gericht op de kwaliteit van zijn advieswerk. LTO Verzekeringen speelt met het CAR-model in op de te verwachten veranderingen op het gebied van schadeverzekeringen en is hiermee één van eerste binnen de verzekeringsbranche.

 

Wat is uw voordeel bij provisieloos verzekeren?

U betaalt bij LTO Verzekeringen dus geen provisie meer, maar de beloning van de adviseur stoelt enkel en alleen op ons advieswerk. Dit betekent voor u:

  • Een netto-premie
  • Transparant advies en bemiddeling
  • Klantgerichte advisering

 

LTO Verzekeringen biedt u advies op maat!

LTO Verzekeringen adviseert u graag over de mogelijkheden van provisieloos verzekeren. Wilt u meer informatie? Maak gebruik van ons contactformulier of bel direct met één van onze adviseurs via 023-520 15 16.