Selecteer een pagina

Agrarische bedrijfsverzekering  ➔  Vervoer en transport

Praalwagenverzekering

Neemt u ook met veel plezier deel aan de jaarlijkse carnavalsoptocht met uw voertuig? Of doet u mee met de bloemencorso? Beide zijn prachtig, maar heeft u er ooit wel eens bij stilgestaan wat er allemaal mis kan gaan bij zo’n optocht? U als ondernemer wilt zich uiteraard verzekeren tegen de risico’s waar u mee te maken kunt krijgen. Dat kan, met de praalwagenverzekering van LTO Verzekeringen.

Dekking praalwagenverzekering

Verzekeringen voor landbouwwerkmaterieel gelden doorgaans alleen tijdens de uitoefening van het normale agrarische bedrijf. Optochten vallen daar niet onder. In het verleden hebben zich tijdens optochten ongelukken voorgedaan met dood of ernstig letsel tot gevolg. Alleen een gespecialiseerde verzekeraar biedt nog dekking, zij het tegen hoge premies per rit.

Tijdens de optochten die tegenwoordig worden georganiseerd wordt zeer serieus omgegaan met de (verscherpte) veiligheidsregels. LTO is zich hiervan bewust. Voor leden van LTO, ZLTO en LLTB heeft LTO Verzekeringen een dekking ontwikkeld. Dit is een (tijdelijke) uitbreiding van de normale WA dekking.

Specificaties (tijdelijke) carnavalsdekking:

  • Vooraf opgave met welke tractor welke rit (datum, tijd ,gemeente) gereden wordt;
  • Bestuurder mag niet onder invloed zijn van alcohol;
  • Opgave van de gegevens van de bestuurder.

Voor iedere optocht

De praalwagenverzekering is geschikt voor vrijwel ieder evenement of optocht waarbij praalwagens worden gebruikt.

Heeft u nog vragen?

Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs. Wij informeren u graag over alle voordelen en onze unieke voorwaarden. Bel direct met 023 – 520 15 16 of vul het contactformulier in.