Selecteer een pagina

Juridisch

Als agrarische ondernemer komt u dagelijks in aanraking met het recht. Of het nu gaat om het sluiten van een overeenkomst met een nieuwe klant of leverancier, of het aannemen van een personeelslid. Vrijwel iedere handeling zorgt voor nieuwe rechten en plichten tegenover een andere partij. Des te belangrijker om uw juridische zaken op orde te hebben en een vast adres te hebben waar u terecht kunt voor juridische ondersteuning.

Sinds jaar en dag is Frontyr de juridische samenwerkingspartner van LTO Verzekeringen. Door  jarenlange ervaring in het bijstaan van boeren en tuinders, kunt u met vrijwel al uw juridische kwesties terecht bij de juristen van Frontyr. In tegenstelling tot vele andere juridische kantoren en rechtsbijstandsverzekeraars, zijn de juristen van Frontyr ook preventief inzetbaar. Zo bieden zij u bijvoorbeeld graag ondersteuning bij het opstellen van uw algemene voorwaarden, om risico’s aan uw zijde zoveel mogelijk te beperken en uw positie in een eventueel toekomstig geschil te versterken. In eerste instantie wordt steeds ingezet op het buitengerechtelijk oplossen van geschillen, dat scheelt u immers kosten. Waar nodig wordt door de juristen geprocedeerd, waarbij daadkrachtig en met volle overtuiging voor uw belangen wordt opgekomen.

Frontyr onderscheidt zich nog op andere punten van andere juridische kantoren en rechtsbijstandsverzekeraars. Zo zijn de kosten beduidend lager dan die van andere kantoren, en betaalt u bij Frontyr – in tegenstelling tot een rechtsbijstandsverzekeraar – eigenlijk pas echt als er daadwerkelijk werkzaamheden voor u worden verricht. Daarnaast beperkt Frontyr zich niet tot specifieke rechtsgebieden. Door de brede, en specialistische kennis van de juristen, kunt u met vrijwel al uw juridische kwesties bij hen terecht. Verder hebben de juristen kwaliteit en uw belang hoog in het vaandel staan. Verder is het contact met de juristen laagdrempelig. Wanneer u belt, krijgt u direct één van de juristen te spreken en behoort een vast contactpersoon tot de mogelijkheden.

U kunt de juristen van Frontyr o.a. inschakelen voor:

 • het aanvragen en beoordelen van vereiste vergunningen, bijvoorbeeld voor een nabij gelegen Natura 2000-gebied;
 • het beoordelen of opstellen van pacht- en huurovereenkomsten;
 • het aanvragen van subsidies, bijvoorbeeld bij de RVO;
 • verweer voeren in handhavingsprocedures;
 • bezwaar tegen een overheidsbesluit van bijvoorbeeld de NVWA of een waterschap;
 • juridische ondersteuning bij bestemmingsplan- en inpassingsplanprocedures;
 • bezwaar-, beroep- en hoger beroepsprocedures bij de overheid;
 • het indienen van zienswijzen;
 • vragen over de cao GGI en cao Glastuinbouw;
 • andere arbeidsrechtelijke kwesties;
 • opstellen en beoordelen van overeenkomsten, reglementen, algemene voorwaarden;
 • incassoprocedures en aansprakelijkstellingen.

Kortom, bij Frontyr heeft u één adres voor vrijwel alle juridische zaken. Bent u benieuwd naar wat de juristen voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust vrijblijvend contact op via telefoonnummer 085-773 26 71, vul het contactformulier in, of mail naar advies@frontyr.nl.

 

Afspraak maken?

Bent u benieuwd naar wat de juristen voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust vrijblijvend contact op via telefoonnummer 085-773 26 71, vul het contactformulier in, of mail naar advies@frontyr.nl.