Selecteer een pagina
Inkomensverzekering

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Boeren en tuinders onderscheiden zich in mentaliteit en ondernemerschap waardoor de risico’s op ongelukken hoger zijn. Dat vraagt om een passende arbeidsongeschiktheidsverzekering. Daarom heeft LTO Verzekeringen speciaal voor agrarische ondernemers een arbeidsongeschiktheidsverzekering ontwikkeld: de Agro-AOV.

Continuïteit in bedrijfsvoering goed geregeld

Het werk moet doorgaan en uw inkomen moet op peil blijven, ook bij ziekte of arbeidsongeschiktheid. De Agro-AOV van LTO Verzekeringen biedt hiervoor de oplossing speciaal voor agrarische ondernemers. Bij de Agro-AOV wordt namelijk rekening gehouden met het door u verzekerde beroep en met een eindleeftijd tot 67 jaar in plaats van tot 60 jaar.

Daarnaast sluit de Agro-AOV naadloos aan op de reductieregeling die ervoor zorgt dat een gekwalificeerde bedrijfsverzorger uw bedrijf draaiende houdt wanneer u ziek of arbeidsongeschikt bent. En door de aansluiting met de ziektehulpregeling profiteert u altijd van een scherpe premie.

Leden van LTO profiteren tevens van een aantrekkelijke aanvangskorting in de eerste drie jaar op de AOV premie.

AOV oversluiten is mogelijk!

LTO Verzekeringen is in staat een alternatief te bieden en kan toetsen of de omstandigheden zodanig veranderd zijn dat een andere invulling op zijn plaats is. Naast een lagere premie kan een nieuwe arbeidsongeschiktheidsverzekering ook andere voordelen opleveren; zoals aanpassing van de AOW leeftijd. In een aantal gevallen kunnen wij ervoor zorgen dat de polis doorloopt bij dezelfde verzekeringsmaatschappij.

Wat maakt de Agro-AOV zo uniek?

 • De Agro-AOV kent geen inkomenstoets bij schade wanneer u periodiek de inkomensgegevens aanlevert.
 • Tot een verzekerd bedrag van € 30.000,-, geen standaard uitgebreide inkomenstoets.
 • LTO Ledenkorting: 30% korting in het eerste jaar, 20% in het tweede jaar en 10% in het derde jaar.
 • Verzekeren tot een eindleeftijd van 67 jaar in plaats van tot 60 jaar.
 • Bij het vaststellen van de mate van arbeidsongeschiktheid wordt gekeken naar het door u verzekerde beroep.
 • Geen opslag voor termijnbetaling.
 • Elk jaar kan gebruik gemaakt worden van het optierecht tot vijf jaar voor het bereiken van de gekozen eindleeftijd. Hierbij kunt u uw verzekerde bedragen met maximaal 10% verhogen of verlagen zonder uitgebreide medische waarborgen.
 • Naadloze aansluiting op de reductieregeling agrarische bedrijfsverzorging: Voor noodgevallen zijn we 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. De bedrijfsverzorgers hebben ervaring in de verschillende agrarische sectoren. Ze weten waar ze het over hebben, spreken uw taal, zijn goed geschoold en kunnen, indien nodig, direct bij u aan de slag.
 • Ook de naadloze aansluiting op de ziektehulpregeling levert u een scherpe premiestelling op omdat er het eerste jaar geen a-dekking nodig is (daarin voorziet de ziektehulpregeling) en daarbij kan snel gratis Arbo-ondersteuning geleverd worden.
 • Medewerkers van LTO Verzekeringen hebben kennis van werkzaamheden in een agrarische omgeving en kunnen zich goed inleven in de bedrijfs- en gezinssituatie van zelfstandig ondernemers.
 • Gratis preventieve, arbeidsdeskundige hulp en ondersteuning bij re-integratie.
 • Mogelijkheid om aanvullende ongevallendekking af te sluiten.

Kortom: de Agro-AOV levert u niet alleen uitstekende voorwaarden op, maar ook een scherpe prijs! Onze adviseurs rekenen het graag voor u uit. Maak gebruik van onze gratis AOV-check.

Heeft u nog vragen?

Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs. Wij informeren u graag over alle voordelen en onze unieke voorwaarden. Bel direct met 023 – 520 15 16 of vul het contactformulier in.