Inkomensverzekeringen

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Boeren en tuinders onderscheiden zich in mentaliteit en door ondernemerschap. Dat vraagt om een passende arbeidsongeschiktheidsverzekering. Daarom heeft LTO Verzekeringen speciaal voor agrarische ondernemers een arbeidsongeschiktheidsverzekering ontwikkeld: de Agro-AOV.

Continuïteit in bedrijfsvoering goed geregeld

Het werk moet doorgaan en uw inkomen moet op peil blijven, ook bij ziekte of arbeidsongeschiktheid. De Reductieregeling biedt uitkomst. Door deel te nemen aan deze vertrouwde Reductieregeling bent u bij ziekte of arbeidsongeschiktheid verzekerd van professionele hulp. Dat is een hele zorg minder. De Agro-AOV van LTO Verzekeringen sluit naadloos aan op de Reductieregeling.

Snel inzetbaar en vakkundig

Wanneer u ziek of arbeidsongeschikt bent, zorgt de Reductieregeling ervoor dat een gekwalificeerde bedrijfsverzorger uw bedrijf draaiende houdt. Voor noodgevallen zijn we zelfs 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. De bedrijfsverzorgers hebben ervaring in de verschillede agrarische sectoren. Ze weten waar ze het over hebben, spreken uw taal, zijn goed geschoold en kunnen, indien nodig, direct bij u aan de slag.

De Agro-AOV sluit naadloos aan op de ziektehulpregeling.
De voordelen hiervan zijn groot:

 1. scherpe premiestelling omdat het eerste jaar geen a-dekking nodig is. Daarin voorziet de ziektehulpregeling;
 2. scherpe premiestelling omdat door tijdige melding in het kader van de ziektehulpregeling snel gratis Arbo-ondersteuning geleverd kan worden.

Kortom: de combinatie met de ziektehulpregeling levert naast uitstekende voorwaarden ook een scherpe prijs op! Onze relatiebeheerders rekenen het graag voor u uit.

Wat maakt de Agro-AOV zo uniek?

 • Naadloze aansluiting op de Reductieregeling agrarische bedrijfsverzorging.
 • De Agro-AOV kent geen inkomenstoets bij schade wanneer u periodiek de inkomensgegevens aanlevert.
 • Tot een verzekerd bedrag van € 30.000,-, geen standaard uitgebreide inkomenstoets.
 • Een aantrekkelijke aanvangskorting in de eerste drie jaar op de AOV premie: 30% korting in het eerste jaar, 20% in het tweede jaar en 10% in het derde jaar.
 • De Agro-AOV voldoet aan de sterke wens in de sector om te kunnen verzekeren tot een eindleeftijd van 67 jaar in plaats van tot 60 jaar.
 • Bij het vaststellen van de mate van arbeidsongeschiktheid wordt gekeken naar het door u verzekerde beroep.
 • Geen opslag voor termijnbetaling.
 • Elk jaar kan gebruik gemaakt worden van het optierecht tot vijf jaar voor het bereiken van de gekozen eindleeftijd. Hierbij kunt u uw verzekerde bedragen met maximaal 10% verhogen of verlagen zonder uitgebreide medische waarborgen.
 • Medewerkers van LTO Verzekeringen hebben kennis van werkzaamheden in een agrarische omgeving en kunnen zich goed inleven in de bedrijfs- en gezinssituatie van zelfstandig ondernemers.
 • Gratis preventieve, arbeidsdeskundige hulp en ondersteuning bij re-integratie.
 • Mogelijkheid om aanvullende ongevallendekking af te sluiten.

Offerte aanvragen

Om u een goed advies te kunnen geven over uw arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben wij graag persoonlijk contact met u. Zo kunnen wij een gedegen advies uitbrengen op basis van uw huidige situatie. U kunt ons telefonisch bereiken op telefoonnummer 023 – 520 15 16 of online een offerteformulier invullen, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Contactformulier