Selecteer een pagina

Agrarische bedrijfsverzekering  ➔  Brand- en bedrijfsschade

Gevolgschade uitval en regelapparatuurverzekering

In de agrarische sector wordt steeds meer geautomatiseerd. Zo gebruikt u in uw intensieve veehouderij veel regelapparatuur om de leefomstandigheden van uw varkens of pluimvee te regelen. Als er met die apparatuur iets misgaat, kan dit fataal zijn voor uw dieren en dit kan weer grote gevolgen hebben voor uw bedrijf. De gevolgschade uitval regelapparatuurverzekering dekt deze schade in het geval de regelapparatuur op uw varkens- of pluimveebedrijf uitvalt.

Wat is verzekerd met de Gevolgschade uitval regelapparatuurverzekering?

Verwarming, ventilatie, verlichting, voeder- en drinkwaterverstrekking, luchtkoeling, het zijn allemaal voorzieningen die de leefomstandigheden van uw dieren reguleren. Als deze regelapparatuur plotseling uitvalt, kan dat desastreuze gevolgen hebben voor uw levende have. LTO Verzekeringen verzekert de dood of het noodzakelijk afmaken en de waardevermindering door groeivertraging van uw varkens en pluimvee, die het gevolg is van het uitvallen van uw regelapparatuur. Bedrijfsschade als gevolg van uitgevallen regelapparatuur en de derving van brutowinst zijn eveneens mee te verzekeren.

Bijzonderheden

De verzekering kent een aantal specifieke uitsluitingen als:

  • Schade door storing in de toelevering van elektriciteit, gas en water, welke buiten het bedrijf plaatsvindt.
  • Slijtage.
  • Onvoldoende onderhoud.
  • Abnormaal gebruik zoals overbelasting en experimenten.
  • Bedieningsfouten.
  • Het niet na kunnen komen van contractuele verplichtingen.

Heeft u nog vragen?

Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs. Wij informeren u graag over alle voordelen en onze unieke voorwaarden. Bel direct met 023 – 520 15 16 of vul het contactformulier in.