Selecteer een pagina

Als agrarisch ondernemer loopt u risico, ook als het gaat om recht en aansprakelijkheid. Dit zijn juridische risico’s die met agrarische bedrijfsverzekeringen vaak niet gedekt zijn. Maar is het risico groot genoeg om er een rechtsbijstandverzekering voor af te sluiten ten opzichte van de premie en de mogelijke schade?

Welke risico’s

Goede raad kan soms heel duur zijn, zeker als het om juridische kwesties gaat in agrarische sectoren. Juridische risico’s komen in alle vormen voor:

  • Wat als er discussie ontstaat over de kwaliteit van uw producten? Bijvoorbeeld de aardappels die u levert zijn volgens de afnemer niet van A-, maar van B-kwaliteit.
  • Wat als er een geschil ontstaat met de leverancier van uw machines/materieel? Bijvoorbeeld over gebrekkige landbouwwerktuigen en/of werkmaterieel.
  • Of een geschil met een aannemer die voor u de bouwwerkzaamheden uitvoert voor uw nieuwe stallen?
  • Of een geschil met de gemeente over een milieuvergunning?
  • Of arbeidsrechtelijke geschillen met uw personeel?
  • Of een verkeersongeluk met als gevolg letselschade, dan wel niet zakelijk. Privé en zakelijk liggen immers dicht bij elkaar en/of lopen in elkaar over bij een agrarisch bedrijf.

Wanneer u in een dergelijk geschil komt, biedt een rechtsbijstandverzekering een betaalbare oplossing die aansluit op uw agrarisch verzekeringspakket/bedrijfsverzekeringen, zonder dubbele dekkingen of hiaten.

Bescherm uw bedrijf

Een rechtsbijstandverzekering is niet verplicht, maar raden wij wel aan voor agrarische ondernemers. Daarom bieden wij de LTO Rechtsbijstandpolis. De rechtsbijstandverzekering helpt u bij alle geschillen die in de volle breedte van uw bedrijfsvoering voorkomen. Bij een dreigend geschil kunt u al direct schakelen met een gespecialiseerde jurist of advocaat van A&S advocaten of staan zij u bij om schade verhaald te krijgen, zowel zakelijk als privé.

Speciaal voor leden van LTO Noord, LLTB en ZLTO

Een compleet agrarisch pakket dat volledig aansluit op uw bedrijfsvoering als agrarisch ondernemer. Daarnaast heeft u vrije advocaatkeuze bij gerechtelijke procedures. Leden ontvangen ook nog eens 10% korting op de rechtsbijstandverzekering en is er standaard gratis 1 particuliere gezinsdekking meeverzekerd. Laat u adviseren of vraag direct een gratis verzekeringscheck aan.

Adviseur Rob Vink aan het woord

“Als agrarisch verzekeringsadviseur wijzen wij onze klanten op de mogelijke risico’s die ze lopen tijdens de bedrijfsvoering en bieden wij een passende oplossing. Zo heb ik laatst bij een melkveehouder de rechtsbijstandpolis geïntroduceerd. Aangezien hij afhankelijk is van leveranciers en afnemers is deze polis een verstandige keuze. Mocht er discussie ontstaan over een verkeerde levering van veevoer of de afnemer van de melk voldoet niet aan de betalingsverplichtingen, kan hij een agrarisch juridisch specialist inschakelen.”

Lees meer over de LTO Rechtbijstandverzekering.

[/three_fourth]

[image source_type=”attachment_id” source_value=”2282″ size=”medium” align=”center” link=”https://www.ltoverzekeringen.nl/contact/contactformulier/?target=verzekeringscheck”]

Uw situatie verandert regelmatig, maar uw verzekering verandert niet automatisch mee. Daardoor betaalt u misschien te veel of bent u juist onderverzekerd. Laat daarom door onze adviseurs een gratis verzekeringscheck doen. Dan weet u zeker dat u goed zit.

Gratis check aanvragen

[space]

[block style=”white” source_type=”attachment_id” source_value=”623″ margintop=”0″ marginbottom=”-55″ parallax=”true” speed=”0.0″]

Vraag de gratis Verzekeringscheck aan

[/block]