Selecteer een pagina

De afgelopen weken zijn GPS-dieven weer vaker actief in de provincie Noord-Holland. Steeds meer agrarische bedrijven zijn slachtoffer geworden van een gestolen GPS-systeem. Daarom is het belangrijk dat u zorgt dat u uw verzekeringen op orde heeft.

De GPS-dieven komen steeds vaker naar Noord-Holland toe. Uit verschillende hoeken horen wij verhalen van klanten die verdachte auto’s het erf op zien rijden. Na een diefstal van een GPS-systeem in Wieringerwerf van € 10.000 ontstaan er meer vragen van agrariërs met betrekking tot diefstalpreventie.

Dieven vaker te vinden in Noord-Holland

Eerst waren de GPS-dieven vooral te vinden in Groningen, Gelderland, Zeeland, Brabant, Flevoland en Drenthe. In die provincies werden ongeveer 50 GPS-systemen gestolen met een waarde die lag tussen de € 5.000 en € 20.000 euro per systeem. Het lijkt er op dat de dieven zich inmiddels ook aan het verplaatsen zijn naar Noord-Holland.

Sluit het werkmaterieel goed af

Laat uw werkmaterieel nooit onbeheerd en open achter, al is het voor een halfuur. Sluit het materieel altijd goed af zodat de GPS-systemen niet voor het grijpen liggen. Op deze manier voorkomt u dat u niet gedekt bent wanneer een GPS-systeem gestolen wordt. GPS-dieven zijn snel en voor u het weet, hebben zij het systeem gestolen.

Let er daarnaast op dat een GPS-systeem niet altijd standaard is meeverzekerd. Bij een allrisk verzekering met een zelf ingebouwd systeem bent u niet automatisch verzekerd. Alleen met een ingebouwd systeem geldt de verzekering automatisch. Anders is het altijd aan uzelf om dit apart te laten verzekeren.

Voorkom diefstal en sluit altijd een goede verzekering af

Sluit altijd de juiste verzekering af zodat u gedekt bent bij een eventuele diefstal van de GPS. In drukke tijden van ploegen zijn deze systemen hard nodig.

Wilt u zeker weten dat u goed verzekerd bent? Vraag de gratis en vrijblijvende verzekeringscheck aan via onderstaande button.