Selecteer een pagina

Graag geven wij u een aantal tips die u kunt gebruiken als u met brand wordt geconfronteerd. De belangrijkste actie is het inschakelen van contra-expertise. Het inschakelen van deze experts kunnen een positieve invloed hebben op de afhandeling van de schade.

Rust vinden

Wordt u met brand geconfronteerd wordt? Dan is het allerbelangrijkste om eerst de rust terug te vinden. Regel de eerste dag niks en sta niet teveel mensen te woord, zo kan dit later niet tegen u gebruikt worden.

Contra-expertise inschakelen

Een contra-expert zorgt voor een juiste afhandeling tussen gedupeerde en de verzekeraar. Op basis van de polis kijkt de expert wat redelijk en billijk is om de kosten te vergoeden die veroorzaakt zijn door en tijdens een brand. Overigens legt de de contra-expert van de bevindingen vast in een document. In gesprekken met de verzekeraar wordt dit als erg waardevol gezien.

Verzekeringsportefeuille doornemen

Controleer jaarlijks of bij een verandering in de bedrijfssituatie de huidige polissen nog passen bij de werkelijke situatie. Op deze manier zorgt u ervoor dat u altijd gedekt bent. Kijk vooral erg kritisch naar de huidige situatie, want vaak verandert er ieder jaar wel iets aan uw situatie. Weeg daarnaast altijd het volgende af bij het afsluiten van een goede verzekering: wat wil ik verzekeren, wat kost het mij zelf in bepaalde situaties waarbij schade ontstaat en hoe groot is het risico dat ik loop? Alle risico’s verzekeren is meestal niet nodig en vaak ook onbetaalbaar.

Zorg voor een goede verzekering

Wij voeren graag de gratis en vrijblijvende LTO Verzekeringscheck uit om onder andere de brandverzekering te bespreken en om te kijken of deze aansluit bij uw huidige situatie.