Selecteer een pagina

Dagelijks komt het voor dat een gebouw in Nederland brandschade oploopt. Mocht uw bedrijf na sanering asbestvrij zijn verklaard, bestaat er toch een mogelijkheid dat u opdraait voor de kosten van het asbest.

Het komt namelijk vaak voor dat het afvalverwerkingsbedrijf het puin, dat is vrijgekomen na schade, categoriseert als verdacht materiaal, daar waar het materiaal niet als asbestvrij aantoonbaar is. Heeft u bijvoorbeeld uw dak gesaneerd, maar niet de muren of andere delen van uw gebouw laten inspecteren? Dan kan het zijn dat na schade dit puin als verdacht materiaal wordt aangemerkt. Om niet voor onverwachte kosten te staan, is het belangrijk dat u uw verzekeringen en dekkingen onder de loep neemt om dit risico gedekt te hebben.

Is uw dekking voldoende?

Omdat er niet aangetoond kan worden of er sprake is van de aanwezigheid van asbest (in een zodanige hoeveelheid dat overheidsnormen worden overschreden), vallen de kosten hiervan niet onder de milieuschadeverzekering.

Bij de rubriek ‘Opruimingskosten’ worden de kosten wel gedekt mits de hoogte van de dekking toereikend is. Opruimingskosten zijn de kosten om (delen van) een verzekerd gebouw of verzekerde zaak af te breken, weg te ruimen en daarna af te voeren, te storten en te vernietigen. En juist de hoogte van de opruimingskosten zijn (toen asbest nog wél aanwezig was) lager ingeschat. Daarom raden wij aan een adviseur u te laten adviseren welke dekking past bij uw bedrijf. Voorkom een te lage dekking en onverwachte kosten.

Advies die past bij uw onderneming

Bekijk samen met een van onze adviseurs uw verzekeringen. Zij kunnen u een advies geven over uw dekkingen afgestemd op uw wensen en behoeften voor uw onderneming. Elke situatie is anders. Onze adviseurs geven daarom graag advies op maat. Neem gerust contact op met een van onze adviseurs. Ons inziens kunt u beter voorkomen dan genezen.

Benieuwd wat LTO Verzekeringen voor uw bedrijf kan betekenen?

Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. Wij rijden graag bij u langs!