Selecteer een pagina

Het verzekeren van een agrarisch bedrijf is niet iets wat je ‘erbij doet’. Hiermee wordt bedoeld dat  kennis van de sector nodig is, men de verzekeringsproducten moet kennen en, ook niet onbelangrijk, de infrastructuur hebt om de producten (risico’s) bij de juiste verzekeraar onder te brengen. Alleen dan kun je het onderscheid maken. Foute adviezen leiden bij schade onherroepelijk tot problemen.

Een greep: er is sprake van onderverzekering omdat de tussenpersoon zich volledig heeft vergist in de waarde van de ondergrondse constructies. Hoort die melkrobot nu wel of niet bij de waarde van de stal? De rubriek opruimingskosten blijkt veel te laag. Stuk voor stuk zaken die eerst bij schade boven water komen. De tussenpersoon die bij het sluiten een paar honderd euro goedkoper was zal nu toch met een goed verhaal moeten komen. De hagelschade in het zuiden van 2016 was verzekerd geweest tegen een geringe meerpremie. U bepaalt zelf of u de dekking wenst maar het is prettig als iemand u op deze mogelijkheid attendeert.

 

Elke branche heeft z’n kenmerken en valkuilen. LTO Verzekeringen kent ze omdat zij niet anders doet dan de sector verzekeren. De medewerkers van LTO Verzekeringen zien deze en andere ‘polisfouten’ dagelijks. LTO Verzekeringen biedt aan denkenden van de vereniging een onafhankelijk advies ten aanzien van het verzekeringspakket. Neemt u hiervoor vrijblijvend contact met ons op. Hiermee verzekert u zich van een up-to-date advies en behoudt u uw voorsprong in de sector.

Afspraak maken met adviseur

[icon icon=”check” color=”green”]U zit nergens aan vast[/icon]