Selecteer een pagina

Zorg dat uw rundvee goed verzekerd is tegen ziekte en andere risico´s. U denkt er liever niet aan, maar een epidemie onder uw dieren kan ook grote gevolgen hebben voor uw bedrijf. Daarom geven wij niet alleen advies over verzekeringen, maar denken wij ook met u bedrijf mee.

LTO Verzekeringen heeft ervaring en kennis met bedrijven in de agrarische sector. In de afgelopen jaren hebben zich al diverse dierziektes voor gedaan en helaas zijn deze vaak zeer besmettelijk. Daarom bieden wij bij LTO Verzekeringen specifieke maatwerkverzekeringen voor rundvee-, melkvee en varkenshouders. Onze adviseurs kunnen de risico´s voor uw bedrijf in kaart brengen en advies op maat bieden. U kunt al veel winnen door risico’s te mijden, door bijvoorbeeld het toepassen van hygiënemaatregelen.

Voorkom dierziektes door het treffen van hygiënemaatregelen

U kunt risico´s voorkomen door hygiënemaatregelen te treffen in uw stallen. Denk hierbij aan bedrijfskleding en laarzen voor iedere bezoeker, zo voorkomt u dat er ziektekiemen via de kleding de ruimtes in komen. Laat uw dieren ook regelmatig testen op ziektes vooral als u nieuwe dieren toelaat in uw stal.

Hygiëne in dagelijkse werkzaamheden

Zorg dat u ook let op hygiëne in de dagelijkse werkzaamheden. Indien u bijvoorbeeld in het bezit bent van kalveren, denk dan aan het destilleren van emmers en spenen met schoon heet water. Reinig regelmatig de drinkautomaat en slangen. Via spenen kunnen de ziektekiemen zich eenvoudig onder een groep kalveren verspreiden. Ook als u in het bezit bent van oudere kalveren, zet deze dan niet bij drinkstations van jongere kalveren. Als oudere kalveren een infectie gehad hebben, kan de besmetting zo overslaan op de jongere generatie.

Uw risico´s beperken

Dit zijn kleine aanpassingen die meehelpen aan het vermijden van risico´s in uw bedrijf. Wilt u alle risico’s voor uw bedrijf in kaart brengen? Onze adviseurs geven u daar graag inzicht in. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.