Selecteer een pagina

De stalbranden van de afgelopen jaren jagen verzekeraars schrik aan. Helaas is een brand op een groot veeteeltbedrijf vaak een miljoenen kostende schade. Dat verklaart waarom verzekeraars zeer streng zijn bij acceptatie én ze nu ook kritisch naar de bestaande verzekeringen kijken in hun portefeuille. Dit kan inhouden dat u als intensieve veehouder te maken krijgt met een éénzijdige opzegging vanuit de verzekeraar. Een individueel probleem waar de markt momenteel geen oplossing voor heeft.

In plaats van het gelijk opzeggen van de verzekeringen kunnen er eisen worden gesteld aan uw bedrijfsvoering in de vorm van een clausule op de polis. Soms gaat dit ongemerkt, want weinigen lezen een polis van A tot Z. U bent dus afhankelijk van de kennis en kunde van uw tussenpersoon. Stelt hij u tijdig op de hoogte? Kent hij alle veranderingen en kan hij een alternatief bieden?

Eén van de eisen die een verzekeraar stelt is een periodieke elektrokeuring. Niet of niet tijdig laten uitvoeren van een keuring en het laten herstellen van eventuele gebreken, geeft de verzekeraar het recht elke brandschade af te wijzen. Of kunt u uit de rokende resten van uw bedrijf nog aantonen dat de schade niet het gevolg was van ondeugdelijke elektra? Helaas is dit maar één van de verplichtingen. Laat daarom periodiek uw polis controleren door een onafhankelijke derde.

Heeft u vragen rondom dit onderwerp de LTO adviseurs zijn u graag van dienst voor een vrijblijvend en objectief advies.

Afspraak maken met adviseur

[icon icon=”check” color=”green”]U zit nergens aan vast[/icon]