Selecteer een pagina

Het is lekker weer, u trekt uw slippers aan en stapt in de auto. Zeker in de zomermaanden is het heel verleidelijk om met slippers achter het stuur te stappen. Maar verzekeraars zijn daar niet blij mee. Het rijden met slippers is gevaarlijk omdat deze achter de pedalen kunnen blijven hangen of er makkelijk van af glijden. Bij een aanrijding kan het zelfs zo zijn dat de verzekeraar de schade niet vergoed en in het buitenland loopt u de kans op een boete van wel € 200,-.

Er is onderzoek gedaan naar het gebruik van slippers door automobilisten. Hoewel de helft van de onderzochten rijden met slippers gevaarlijk vinden, ziet maar één op de acht in dat dit ook daadwerkelijk kan leiden tot ongelukken. En dus weerhoudt het ze er niet van om met slippers achter het stuur te stappen.

Boetes en verzekeraars

Er zijn zelfs landen, zoals Frankrijk en Spanje waar u boetes kunt krijgen voor het rijden met slippers. De overheid in deze landen ziet het namelijk als een gevaar voor de verkeersveiligheid. In Frankrijk kan het rijden met slippers u zo € 90,- kosten. In Spanje liggen de boetes nog hoger, hier wordt het beboet met € 200,-.

Ook verzekeraars zijn niet blij met automobilisten die met slippers achter het stuur kruipen. Hoewel het wel mag, kan het leiden tot discussie. Het kan namelijk worden gezien als roekeloos gedrag. Er wordt ook geen verschil gemaakt tussen slippers met een dunne of dikke zool. Slippers kunnen ervoor zorgen dat je in een gevaarlijke situatie belandt. Zo zou u bijvoorbeeld een aanrijding kunnen veroorzaken doordat u niet op tijd kunt remmen. U loopt dan het risico dat de verzekeraar vindt dat u ‘grove schuld’ heeft aan de aanrijding. Het is dan maar de vraag of u uw schade vergoed krijgt.

Rijden op blote voeten als alternatief?

Ook dit is niet de oplossing. Met blote voeten heeft u ook minder grip op de pedalen. Daarnaast zijn hoge hakken ook niet geschikt voor het autorijden. De Britse automobielclub RAC adviseert om auto te rijden met schoenen die een zool hebben van maximaal 10 millimeter dik, maar ook zeker niet veel dunner. Zo heeft u voldoende grip, zonder beperking van de enkelbeweging.

Goed verzekerd op weg met uw auto

U wilt graag met uw auto goed verzekerd op weg. Een ongeluk kan namelijk grote financiële gevolgen hebben. Met onze autoverzekering bent u verzekerd voor materiële- en letselschade toegebracht aan derden. Afhankelijk van het soort dekking kunt u ook uw eigen auto verzekeren tegen schade.