Selecteer een pagina

Velserbroek, 10 december 2018 – LTO Verzekeringen bereikt na twee jaar een agrarische volmachtovereenkomst met de Engelse partij Markel International. Hiermee plaatst LTO Verzekeringen een nieuwe speler binnen de agrarische verzekeringsmarkt in Nederland. Op lange termijn resulteert dit in het waarborgen van de verzekerbaarheid van de agrarische sector.

Door nieuwe regels voor kapitaalbuffers stoten verzekeraars bepaalde segmenten af. Hierdoor waren er nog maar een paar verzekeraars met producten voor de agrarische sector. Als assurantietussenpersoon voor de agrarische sector heeft LTO Verzekeringen de Engelse verzekeraar Markel weten te interesseren voor de verzekerbaarheid van de agrarische markt in Nederland. Na twee jaar onderzoek zijn vrijdag 7 december jl. de handtekeningen gezet onder de agrarische volmachtovereenkomst.

Verzekerbaarheid agrarische sector houdt stand
De agrarische sector vereist toewijding, kennis en aandacht voor toekomstige ontwikkelingen, ook als het gaat om de risico’s en het verzekeren daarvan. LTO Verzekeringen is door deze samenwerking in staat de markt te blijven bedienen met slimme en toepasbare verzekeringsproducten. Hiermee vergroot en waarborgt LTO Verzekeringen het verzekeringsaanbod voor boeren en tuinders.