Selecteer een pagina

Werkgevers zijn verplicht het salaris van zieke medewerkers de eerste twee jaar door te betalen. Daarnaast moeten zij zich in deze periode samen met de zieke medewerker inzetten voor een snelle terugkeer op de werkvloer. Dit zorgt ervoor dat veel mensen terugkeren in het werkproces en niet arbeidsongeschikt worden. Veel geregel en gedoe voor u als werkgever in de agrarische sector. MKB Nederland, VNO-NCW, LTO Nederland, het Verbond van Verzekeraars en minister Koolmees hebben daarom maatregelen getroffen om het voor u als werkgever duidelijker en goedkoper te maken. LTO Verzekeringen maakt het voor u makkelijker door alles uit handen te nemen.

Nieuwe maatregelen

De nieuwe maatregelen die het u duidelijker en goedkoper maken zijn:

  1. Een MKB verzuim ontzorg verzekering per 1-1-2020, waardoor kleine werkgevers optimaal ontzorgd worden.
  2. Financiële tegemoetkoming per 2021 via een premiekorting voor de kosten van loondoorbetaling ter hoogte van totaal 450 miljoen euro, waar met name de kleine werkgevers van profiteren.
  3. Per 1-1-2021 het medisch advies van de bedrijfsarts bij de toets op re-integratie-inspanningen (RIV-toets) leidend.
  4. Verbeteren transparantie rondom loondoorbetaling.
  5. De rol van de werknemer wordt groter bij tweedespoortrajecten.

LTO VerzuimCare

Als het gaat om verzuimbegeleiding, is LTO Verzekeringen hierin expert en daarom bieden wij u al voor 2020 een totaalpakket die uw onderneming op het lijf geschreven is. LTO VerzuimCare bewijst u dat. Vanaf dag één na de ziekmelding pakken wij het verzuim voor u op en begeleiden wij uw medewerker gedurende het gehele verzuimtraject: van begin tot eind. Daarnaast kan LTO VerzuimCare volledig afgestemd worden op uw cao.

Een unieke verzuimverzekering (ook wel ziekteverzuimverzekering of inkomensverzekering genoemd) gecombineerd met advies, preventie, arbodienstverlening, re-integratie, baangarantie en begeleiding van begin tot eind (ook bij arbeidsongeschiktheid) komen samen in het speciaal ontwikkelde totaalpakket voor agrarische ondernemers; LTO VerzuimCare. Bovendien sluit dit pakket ook nog eens naadloos aan op uw andere agrarische bedrijfsverzekeringen (ook als u deze niet via LTO Verzekeringen heeft afgesloten). Bijvoorbeeld de ongevallenverzekering die u vanuit ‘goed werkgeverschap’ dient af te sluiten.

[/three_fourth]

[image source_type=”attachment_id” source_value=”2282″ size=”medium” align=”center” link=”https://www.ltoverzekeringen.nl/contact/contactformulier/?target=verzekeringscheck”]

Uw situatie verandert regelmatig, maar uw verzekering verandert niet automatisch mee. Daardoor betaalt u misschien te veel of bent u juist onderverzekerd. Laat daarom door onze adviseurs een gratis verzekeringscheck doen. Dan weet u zeker dat u goed zit.

Gratis check aanvragen

[space]

[block style=”white” source_type=”attachment_id” source_value=”623″ margintop=”0″ marginbottom=”-55″ parallax=”true” speed=”0.0″]

Gratis verzekeringscheck

Onze verzekeringsspecialisten komen graag langs bij uw bedrijf om aan de keukentafel uitleg te geven over hoe LTO Verzekeringen u verder kan helpen.

[/block]