Selecteer een pagina

Stel, u staat voor de beslissing een nieuwe machine aan te schaffen. Dit kan een tractor zijn, een shovel, een luchtwasser of zelfs een melkrobot. Wat bepaalt de keuze voor financiering of aanschaf uit eigen middelen? En, stel u kunt de voordelen van beide varianten bundelen (onbeperkt gebruik, geen aanslag op uw vermogen, alle fiscale voordelen) zónder de nadelen te moeten accepteren (restwaarderisico, schade buiten garantie, etc.). En zonder financiering bij de bank, want dat betekent (weer) een claim op het totale bedrijfsvermogen in de vorm van onderpand. Dan zou de keuze eenvoudig zijn.

LTO Verzekeringen biedt u deze keuze. Door middel van haar nauwe samenwerking met Boval Lease, een bankonafhankelijke leasemaatschappij, is zij in staat u dit voordeel te bieden.

Lease vormen

Leasen is niet nieuw maar biedt steeds meer de voordelen waarnaar iedereen op zoek is: wél het onbeperkte gebruik en gemak, maar zonder de daarbij behorende lasten.

Operationele lease: deze vorm lijkt op huren. U betaalt een vast bedrag, maar wordt geen eigenaar van het object. Uw voordelen: overzichtelijke kosten, geen restwaarderisico en bedrijfsmiddelen niet op de balans.

Financiële lease: de meest gebruikte financieringsvorm. U spreidt de financiering over een aantal jaren uit, maar wordt direct eigenaar van het object. Voordelen: werkkapitaal blijft onaangetast, overzichtelijke kosten, bedrijfsmiddelen wel op de balans.

Occasion lease: voor het leasen van een gebruikt object.

Investeringsaftrek en eventuele subsidieregelingen kunnen een rol spelen bij de afweging tussen operationele of financiële lease. Ook kan in een jaar de maximale investeringsaftrek benut zijn zodat er een andere keuze moet worden gemaakt om niet terug te vallen inzake de investeringsaftrek. Deze keuzes kunnen bepalend zijn voor wel of niet leasen als ook voor de te kiezen vorm.
Bij alle varianten geldt: het object is het onderpand. Nooit meer dan dat!

Onderzoek de leasemogelijkheden

Mocht u voor de beslissing staan een object aan te schaffen maar wilt u advies over de beste optie, laat de leasemogelijkheden dan onderzoeken. Het is vrijblijvend, binnen 24 uur weet u de voor- en nadelen en heeft u duidelijkheid over het akkoord van de aanvraag.

Vraag naar de mogelijkheden. U zult versteld staan wat er, naast ouderwets financieren, nog meer mogelijk is.