Selecteer een pagina

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Tijdens het voeren rijdt u per abuis tegen uw eigen stal aan. Hierdoor hebben uw tractor en stal behoorlijke schade opgelopen. Na expertise blijkt dat de tractor € 1.500,- aan schade heeft. Gelukkig heeft u uw tractor goed verzekerd met een cascodekking zonder eigen risico.  U ontvangt na herstel de volledige € 1.500,- aan schade-uitkering.

De schadeafhandeling van uw stal

De schade aan de stal is aanzienlijk hoger, en is uiteindelijk geraamd op € 9.500,-. Indien de stal op uitgebreide condities is verzekerd, wikkelt de verzekeraar de schade af op basis van herbouw- c.q. herstelkosten. Dit geldt dan voor zowel de stal als de functionele inrichting. Immers, we verzekeren beide op herbouwwaarde (is nieuwwaarde!) Echter, als de stal niet tegen uitgebreide condities verzekerd is, dan moet de schade worden afgewikkeld op de WA-polis van de tractor. Los van het feit dat bij aanrijding eigen gebouwen een eigen risico in rekening wordt gebracht, kent deze een andere vergoedingsgrondslag voor zowel de stal als de functionele inrichting. Dat handelt de verzekeraar op basis van dagwaarde af. Dit kan betekenen dat u voor zowel de stal als de functionele inrichting mogelijk minder krijgt uitgekeerd dan de werkelijke herstelkosten.

Geen verrassingen

De keuze om uw stal wel of niet uitgebreid te verzekeren is persoonlijk, maar het is wél belangrijk om te weten welke dekking u op dit moment heeft. Dit, zodat er bij schade geen verrassingen meer zijn.

Maak via onderstaande button een afspraak met een van onze adviseurs om uw polis te laten beoordelen. Gezien de huidige situatie omtrent het coronavirus, kunt u bij ons terecht voor een digitale of telefonische afspraak.

Daarnaast willen wij u via deze weg sterkte wensen in de huidige periode.