Selecteer een pagina

GPS-dieven blijven toeslaan. Bij LTO Verzekeringen zijn er verschillende meldingen binnengekomen van diefstal van GPS-apparatuur. Gelukkig hebben wij alle gedupeerde klanten schadeloos kunnen stellen. Desalniettemin zijn wij opgelucht dat er vorige week in Arnhem door de politie twee aanhoudingen zijn verricht.

Verdachten betrokken bij diefstal van GPS-systemen van trekkers in heel Nederland

De twee mannen worden verdacht van de diefstal van GPS-apparatuur van trekkers. De verdachten zijn een 23- en 24-jarige man uit Litouwen, zonder vaste woon- en verblijfplaats in Nederland. In de auto van de verdachten werd verboden inbreekapparatuur gevonden. Uit het onderzoek dat daarop volgde, bleek dat de mannen in de nacht van zondag 16 op maandag 17 februari 2020 betrokken waren bij de diefstal van vijf GPS-systemen van trekkers bij een bedrijf in Varsseveld. Dat bleek uit de camerabeelden van het bedrijf waarop de mannen werden herkend.

De politie ontdekte dat zij niet alleen in Varsseveld zijn geweest, maar in meerdere plaatsen in Nederland. De avond voor de aanhouding bleken zij in Noord-Holland te zijn geweest en een week eerder in Noord-Brabant. Waar tevens aangifte is gedaan van diefstal van het apparatuur.

Miljoenen euro’s aan schade

Sinds april 2019 zijn bij de politie al meer dan 150 aangiften binnengekomen. De schade loopt inmiddels al in de miljoenen. De politie roept boeren en iedereen die iets gezien heeft, of andere informatie heeft over de mogelijke daders, op om dit te delen met de politie via 0900-8844.

Voorkom schade en verzeker uw GPS-apparatuur

Zorg dat uw GPS-apparatuur goed is verzekerd. Onze adviseurs geven u graag advies en maken een gratis en vrijblijvende offerte voor u op.

Bron: Nieuwe Oogst