Selecteer een pagina

Door de opmars van het aantal (stal)branden bij agrarische bedrijven hebben een aantal verzekeraars besloten om het door hun aangeboden verzekeringspakket eens goed onder de loep te nemen.

Als agrarisch ondernemer maakt u lange dagen en worden allerlei randzaken uitbesteed aan derden, waaronder het verzekeren van uw bedrijf. U betaalt per jaar een forse premie en bij een calamiteit wenst u goed verzekerd te zijn. Ook verwacht u een passend advies wat aansluit bij uw onderneming en een duidelijke polis.

Onze adviseurs komen regelmatig hernieuwde verzekeringspakketten van diverse maatschappijen tegen. De in dit pakket aangegeven preventie eisen waar u aan dient te voldoen, blijken in de praktijk vaak onhaalbaar te zijn. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat u bij het lassen of slijpen onder toezicht dient te staan door iemand met een brandblusser, wat in de praktijk een onmogelijke opgave blijkt te zijn. Ook kan er door de verzekeraar een rookverbod op uw bedrijf zijn geëist en dient er een aparte rokersruimte te worden ingericht.

Bij schade dient u echter wel aan te tonen dat u aan de preventie eisen heeft voldaan, anders vervalt elk recht op eventuele uitkering. Dit kan zeer vervelende consequenties voor uw bedrijfsvoering hebben.

Heeft u vragen rondom dit onderwerp de LTO adviseurs zijn u graag van dienst voor een vrijblijvend en objectief advies.

Afspraak maken met adviseur

[icon icon=”check” color=”green”]U zit nergens aan vast[/icon]