Selecteer een pagina

De komende tijd staat in het teken van oogsten. Wij adviseren onze klanten graag hoe schades aan kostbare machines die hiervoor benodigd zijn, voorkomen en/of beperkt kunnen worden. Gebruikt u bijvoorbeeld een hakselaar die een tijd stil heeft gestaan? Controleer dan niet alleen de machine, maar ook uw verzekering en bekijk of deze juiste dekkingen biedt, voordat u gaat oogsten.

Uiteraard wilt u oogsten wanneer dit het juiste moment is. De machines worden in deze periode intensief gebruikt. Dan zit u niet te wachten op een machine die niet werkt of uitvalt en dan ook nog is niet goed verzekerd blijkt te zijn. Daarom adviseren wij onze klanten hoe schades voorkomen of beperkt kunnen worden en welke verzekeringen hierbij goed aansluiten.

Tips om schades te voorkomen/beperken bij oogsten

Goed onderhoud voor uw kostbare machine lijkt vanzelfsprekend. Controleer daarnaast ook in uw polissen of bij uw verzekeringsadviseur of de machine(s) goed verzekerd zijn. Is de huidige dekking nog passend bij de machine? Hoe afhankelijk bent u van de machine die u gaat gebruiken? Heeft u na een schade beschikking tot een andere machine die ingezet kan worden?

Heeft u bovenstaande punten uitgezocht en gaat u daarna het land op? Bekijk goed of er alleen mais, gras en dergelijke in de invoerbek kan komen. Het land moet vrij zijn van objecten zoals steen of ijzer. Dit kan zorgen voor complicaties of gevaarlijke situaties wanneer de machine intensief aan het werk is. Uiteraard is het belangrijkste dat u veilig werkt, voorkom gevaarlijke situaties, ga niet zelf uitzoeken waarom de machine blokkeert en laat een gespecialiseerde monteur hier naar kijken.

Eigen gebrek schade

Wanneer u te maken krijgt met een eigen gebrek schade is dit erg vervelend, helemaal als de machine geen fabrieksgarantie meer heeft. U heeft dan snel te maken met een behoorlijke kostenpost. Wij bieden daarom voor machines niet ouder dan 7 jaar een passende eigen gebrek dekking aan. Dit is ook mogelijk voor machines die niet nieuw door u zijn aangeschaft. Ook overige van buiten komende onheilen zijn met deze verzekering goed verzekerd. Laat u daarom goed adviseren over een passende verzekeringsdekking voor uw kostbare machine(s).

Werkt u voor een opdrachtgever?

Gaat u hakselen voor een opdrachtgever? Dan mag u verwachten dat de grond goed schoon is voordat u start. Mocht dit niet het geval blijken dan kunt u zich in sommige gevallen beroepen op de aansprakelijkheidsverzekering van de opdrachtgever. Wij adviseren om vooraf duidelijke schriftelijke afspraken met de opdrachtgever te maken, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan. Om aansprakelijkheid zoveel mogelijk te voorkomen of te beperken is het belangrijk dat u een goede overeenkomst van opdracht of overeenkomst tot aanneming van werk hanteert, waarop u uw eigen algemene voorwaarden van toepassing hebt verklaard. Algemene voorwaarden moeten voldoen aan een aantal eisen. Zo moeten ze voldoende duidelijk, juridisch correct en actueel zijn en moet u ze op de juiste manier hebben verstrekt. Wilt u hier hulp bij of heeft u vragen? De juristen van Frontyr helpen u graag verder.

Wilt u meer informatie over het verzekeren van uw machines?

Onze adviseurs bieden u graag inzicht in de verzekeringen die passen bij uw situatie. Belt u direct met ons kantoor via 023 – 520 10 30 of vraag nu de gratis verzekeringscheck aan.