Selecteer een pagina

Onderverzekeren betekent dat het bedrag waarvoor u verzekerd bent te laag is. U heeft bijvoorbeeld een verbouwing achter de rug, uw machine is ingeruild of u heeft uw inventaris uitgebreid. Deze aanpassingen zijn vervolgens niet meegenomen op de polis. Bij een schade krijgt u niet het hele bedrag uitgekeerd en dit kan de continuïteit van uw bedrijf in gevaar brengen. Wat kunt u doen om dit te voorkomen?

Garantie tegen onderverzekering

Wanneer u schade heeft, krijgt u het verzekerd bedrag uitgekeerd. In geval dat de werkelijke waarde van het verzekerd object hoger is dan op de polis staat, krijgt u niet het volledige bedrag uitgekeerd. U bent namelijk onderverzekerd. Een garantie tegen onderverzekering kan deze situatie voorkomen. In dit geval krijgt u het volledige bedrag uitgekeerd.

Laat uw verzekeringen regelmatig controleren
Het is belangrijk om uw situatie en verzekeringen geregeld te laten toetsen. Aan de hand van uw polismap kijkt de adviseur of uw huidige verzekeringen nog up-to-date zijn en of u niet onderverzekerd bent. Wanneer er een waardestijging, verbouwing of uitbreiding van een gebouw of inventaris heeft plaatsgevonden is het verstandig om een taxatie of waardebepaling uit te laten voeren.

Heeft u vragen over onderverzekeren of zou u graag een taxatie of waardebepaling laten uitvoeren? Neem dan contact op met uw adviseur. Neem gerust contact op via 023 – 520 15 16. Of vraag een gratis Verzekeringscheck aan één van onze adviseurs via onderstaand formulier:

Verzekeringscheck aanvragen