Selecteer een pagina

Al een tijd is het bekend dat werkgevers in bepaalde omstandigheden op grond van goed werkgeverschap verplicht zijn om hun werknemers gepaste verzekeringsdekking te bieden. Vanwege verschillende ongevallen en incidenten wordt het steeds weer duidelijk waarom zo’n verzekering belangrijk is. Als werkgever heeft u een zorgplicht richting uw werknemer om de financiële gevolgen van een ongeval te vergoeden. Ook als die niet direct bedrijfsgerelateerd is, bijvoorbeeld door een ongeluk in het verkeer of tijdens personeelsuitjes.

Verzekeringsplicht op grond van goed werkgeverschap
Als een werkgever zijn werknemers blootstelt aan een gevaarlijke situatie, terwijl dat gevaar niet door het nemen van veiligheidsmaatregelen verminderd kan worden, dan dient er op grond van goed werkgeverschap in elk geval voor gezorgd te worden dat zijn werknemers financieel beschermd worden tegen de gevolgen van een ongeval. Hiervoor dient u een geschikte verzekering af te sluiten.

Kenmerken van een passende verzekering
Als werkgever is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er een passende verzekering beschikbaar is. Deze verzekering zal dekking moeten bieden voor financiële gevolgen, maar het bedrag moet wel dusdanig groot zijn dat de werknemer zelf niet met de rest van de kosten komt te zitten. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een first party-verzekering. Op deze verzekering kan de werknemer altijd zelf een beroep doen, ongeacht aansprakelijkheid van de werkgever. Ook een ongevallenverzekering zou passend kunnen zijn, indien de verzekerde som ruim genoeg is. Tegenwoordig is er ook een goedwerkgeverschapsverzekering. Dit houdt in dat de werknemer verzekerd is voor het oplopen van letselschade. Helaas komt het nog steeds voor dat de werkgever wel een verzekering heeft afgesloten voor de werknemers, maar dat deze niet de gehele kosten van de schade dekt.

Advies voor werkgevers
Verzekeringsadviseurs adviseren steeds vaker om een goede first party-schadeverzekering af te sluiten, zoals een goedwerkgeverschapsverzekering. Hierdoor kan de werknemer direct een beroep doen op de verzekering, waardoor er geen discussie over aansprakelijkheid hoeft te worden gevoerd. Bovendien biedt deze verzekering voldoende ruimte, zodat werkgevers niet verrast worden door uitgebreide rechtspraak op dit gebied. Er zijn diverse verzekeringsopties beschikbaar, zelfs tegen betaalbare premies.

Benieuwd wat LTO Verzekeringen voor uw bedrijf kan betekenen?
Onze adviseurs staan u graag te woord. Omdat elk bedrijf anders is, biedt LTO Verzekeringen maatwerk. Vanuit onze expertise en jarenlange ervaring in uw branche kunnen wij u vakkundig adviseren. Bent u benieuwd wat LTO Verzekeringen voor u kan betekenen? Neem dan contact op via 023 – 520 15 16 of vul het contactformulier in. Onze adviseurs staan u graag te woord tijdens een gratis en vrijblijvende Verzekeringscheck.

Bron: Beursbengel