Selecteer een pagina

Houwenplant is een echt familiebedrijf, dat is gespecialiseerd in het kweken, verkoopklaar maken en verhandelen van anthuriums. Het bedrijf hecht waarde aan een goed personeelsbeleid, mede om de kans op ziekteverzuim te verminderen. Als er toch een medewerker ziek is, weten ze dat ze kunnen vertrouwen op LTO VerzuimCare.

Tom en Jany van der Houwen hebben destijds het Westlandse bedrijf opgericht. Hun twee kinderen Johan en Martine zijn nu mede-eigenaar van het potplantenbedrijf, samen met Marco van der Goes. De anthuriumkwekerij omvat twee locaties: 3,5 hectare in Hoek van Holland en 3,5 hectare in de Lier. Houwenplant is gevestigd in Hoek van Holland.

De verkooporganisatie biedt diverse collecties anthuriums aan, zoals de Diamond Collectie, Succes Collectie en de Nature Collectie. Het bedrijf kan de planten winkelklaar leveren, inclusief sticker met barcode, hoezen, keramiek of andere toegevoegde waarde.

In totaal werken er op het bedrijf achttien vaste medewerkers en een aantal uitzendkrachten. Het is nu een drukke tijd. De drukte begint rond Kerst en loopt door tot in mei. In de periode zijn achtereenvolgens Valentijnsdag in februari, de internationale vrouwendag in maart en de moederdagen op verschillende data in mei.

Een sterk punt van Houwenplant is dat het een breed assortiment heeft een breed scala aan potmaten met daarbij toegevoegde waarde ‘We hebben voor iedereen wat wils’, legt Martine van der Houwen uit, die onder andere verantwoordelijk is voor de verzekeringen van het bedrijf.

Ziekteverzuim verminderen

De tuindersfamilie is al vele jaren klant bij LTO Verzekeringen. Eerst alleen met de verzekeringen voor de gewassen en de opstanden en later ook de verzuimverzekering LTO VerzuimCare.

Martine van der Houwen is ervan overtuigd dat ze dankzij de begeleiding van adviseur Henk Houtman van LTO Verzekeringen het best zijn verzekerd. ‘Hij denkt met ons mee en als er wat is, kunnen we snel schakelen met LTO Verzekeringen. Schades worden goed afgewikkeld.’

De Westlandse ondernemersfamilie hecht veel waarde aan een goed personeelsbeleid, legt Van der Houwen uit. ‘Personeel is je meest kostbare goed’, zegt ze. ‘We proberen als bedrijf om met goed een goed personeelsbeleid de kans op ziekteverzuim te verminderen en als er toch een medewerker voor een langere periode ziek is, weten we dat die met LTO VerzuimCare een goede begeleiding krijgt.’

Ze vindt het ook gebruiksvriendelijk dat ze bij verzuim van een medewerker de gegevens slechts één keer hoeft door te geven voor twee partijen, namelijk zowel voor de verzekering als voor de arbodienst die is aangesloten bij VerzuimCare. ‘Dat werkt goed’, is de ervaring van Van der Houwen.

Bron: Nieuwe Oogst