Selecteer een pagina

Vanaf 1 januari 2020 gaat de schadedrempel van de Brede Weersverzekering van 30% naar 20%. Daarnaast vervalt de assurantiebelasting van 21%. Dit maakte Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit bekend in de Staatscourant.

Minister Schouten: “De droogte van de afgelopen zomers heeft ons allemaal geraakt. Ik wil ervoor zorgen dat boeren zich beter kunnen beschermen tegen financiële verliezen bij een slechte oogst door extreem weer. Daarom zorgen we ervoor dat boeren met een Brede Weersverzekering eerder aanspraak kunnen maken op een schadevergoeding. Ook maken we de verzekering aanzienlijk goedkoper, zodat de keuze voor een Brede Weersverzekering makkelijker wordt.”

Verlagen schadedrempel

Vanaf 2020 krijgen boeren van hun verzekeraar een schade-uitkering als de financiële schade die is ontstaan door weer, meer dan 20% is van de normale opbrengst. Voorheen lag de schadedrempel voor de Brede Weersverzekering op 30%.

Afschaffing assurantiebelasting

Een andere verandering die plaatsvind als het gaat om de Brede Weersverzekering, is het afschaffen van de assurantiebelasting. Boeren die hun gewassen hebben verzekerd voor schade door extreem weer hoeven vanaf 2020 geen 21% assurantiebelasting meer te betalen.

Bron: www.rijksoverheid.nl