Selecteer een pagina

Storm Eunice, die vrijdag 18 februari en in de nacht op zaterdag 19 maart over het land raasde, heeft flink huisgehouden. Met windkracht 10 en op sommige plekken uitschieters tot windkracht 11 was het de zwaarste storm in vier jaar. Er vielen zeker vier doden door de storm.

Pas in de nacht van vrijdag op zaterdag om 02:19 uur werd code rood, die toen nog in een flink deel van Nederland gold, ingetrokken. Omgewaaide bomen en weggewaaide gevels en dakplaten als gevolg van de storm veroorzaakten in grote delen van Nederland overlast. Op diverse plekken moesten mensen hun woning verlaten omdat daken waren weggewaaid en werd elders onderdak voor hen geregeld.

Schademeldingen in land- en tuinbouw

In alle veiligheidsregio’s kwamen vele honderden schademeldingen binnen. Bij LTO Verzekeringen stond de telefoon roodgloeiend en zijn er al ruim 300 schademeldingen binnen van stormschade. De gezamenlijke schade komt volgens verzekeraars uit op een bedrag van minimaal 500 miljoen euro.

De meldingen komen vanuit het hele land en lopen nog op. Bij de kassen gaat het vooral om ruitbreuk en schade aan gewassen en technieken. De omvang van de schade varieert sterk. Door noodwanden te plaatsen en het klimaat te stabiliseren, doen bedrijven er alles aan om gewassen te redden en de gevolgschade te beperken. In de landbouw betreft het voornamelijk kapot gewaaide daken, schade aan lichtkoepels, mestsilo’s en puien.

Wilt u meer informatie over hoe u zich kunt verzekeren tegen stormschade?

Wij adviseren u graag. Onze adviseurs bieden advies op maat en zorgen dat de verzekeringen aansluiten bij uw agrarische onderneming. Neem gerust contact op via 023 – 520 15 16 of maak een vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs.