Selecteer een pagina

Een schadeverzekering inzittenden (SVI) is een verzekering die de in- of opzittenden van een voertuig beschermt in het geval van een ongeval. Deze verzekering dekt niet alleen de schade aan het voertuig, maar ook de medische kosten en andere kosten die voortvloeien uit het ongeval. Het is een belangrijke verzekering voor iedereen die vaak passagiers vervoert, of het nu familieleden, vrienden of klanten zijn.

Een SVI kunt u afsluiten voor verschillende voertuigen zoals auto’s, bestelwagens en vrachtwagens, maar ook voor tractoren en ander landmaterieel. Ook bij een motor- of bromfietsverzekering kan vaak een schadeverzekering inzittenden worden afgesloten.

Verschil SVI en OVI 

Het grootste verschil tussen een schadeverzekering inzittenden en een ongevallen inzittendenverzekering (OVI) is dat de SVI een bredere dekking biedt. Terwijl een ongevallen inzittendenverzekering alleen de kosten van overlijden of blijvende invaliditeit dekt, dekt de SVI een breed scala aan kosten, waaronder medische kosten, inkomstenderving en zelfs smartengeld. Een ander verschil tussen deze twee verzekeringen is de hoogte van de vergoedingen. Een ongevallen inzittendenverzekering heeft meestal een vast bedrag dat wordt uitgekeerd bij overlijden of blijvende invaliditeit, terwijl de vergoedingen bij een schadeverzekering inzittenden afhankelijk zijn van de werkelijke kosten die zijn gemaakt.

Schadeverzekering voor Werknemers

Het is ook belangrijk om op te merken dat een schadeverzekering inzittenden niet wettelijk verplicht is, maar het wordt wel sterk aanbevolen. In sommige gevallen kan een variant op de SVI wel een verplichting zijn, bijvoorbeeld als het voertuig wordt gebruikt voor zakelijke doeleinden door personeel. Deze variant heet de Schadeverzekering voor Werknemers (SVW).

Het afsluiten van een schadeverzekering inzittenden kan u en uw passagiers geruststellen, wetende dat u goed verzekerd bent in geval van een ongeval. Zorg er wel voor dat u de voorwaarden en dekking van de verzekering goed begrijpt voordat u een keuze maakt. Overleg eventueel met uw adviseur van LTO Verzekeringen om de juiste dekking voor uw specifieke situatie te vinden.

Meer informatie? 

Wilt u meer informatie over een schadeverzekering Inzittenden of juist de Schadeverzekering voor Werknemers? Onze adviseurs helpen u graag. Neem gerust contact met ons op via 023 – 520 15 16 of laat ons u terugbellen.