Selecteer een pagina

Vanaf 01-01-2021 gelden er nieuwe regels voor de volgende landbouwvoertuigen op de openbare weg: landbouwtrekkers, motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS) en getrokken materieel. De registratie voor deze voertuigen wordt ingevoerd om te voldoen aan de Europese richtlijnen voor APK keuringen. Deze is verplicht voor alle land- en bosbouwtractoren op wielen die sneller gaan dan 40 km/h. Ook maakt de registratie het mogelijk om de wettelijke snelheid voor deze objecten op bepaalde wegen te verhogen van 25 naar 40 km/h.

Moet u uw voertuig registreren? Check de volgende zaken:

  • Indien het voertuig op de openbare weg rijdt en een snelheid van meer dan 6 km/h, is registratie in veel gevallen verplicht
  • Is uw voertuig voor 1 januari jl. in gebruik genomen dan kunt u zonder keuring uw voertuig registeren tot uiterlijk 1 januari 2022
  • Na 31 december 2021 moet u uw voertuig mogelijk laten beoordelen door een RDW-keuringsstation
  • Twijfelt u of het voertuig een registratieplicht heeft? Raadpleeg het keuzehulpmenu op lis.rdw.nl

Om het traject niet nodeloos kostbaar te maken, kunnen voertuigen tot 01-07-2021 worden geregistreerd via rdw.nl/registreren. Vanaf 1 januari 2025 moeten alle geregistreerde voertuigen verplicht een kentekenplaat voeren. Los van deze registratie staat uiteraard de WAM-plicht voor motorvoertuigen. U dient het voertuig op kenteken niveau te verzekeren. Geef na registratie dus direct het kenteken door aan uw verzekeringsadviseur!

LTO korting

Via LTO Ledenvoordeel krijgt u bij de Alliance Automotive Group Benelux (o.a. Brezan en Staadegaard TC) maar liefst 35% korting op uw kentekenplaten. Kijk snel voor meer informatie en een handig stappenplan: