Selecteer een pagina

Vanaf 01-01-2021 gelden nieuwe regels voor onder andere land- en bosbouwtrekkers, motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS), land- en bosbouwaanhangwagens en verwisselbaar getrokken uitrustingsstukken die op de openbare weg komen. De registratie van deze voertuigen is ingevoerd om te voldoen aan de Europese richtlijnen voor APK-keuringen.

De registratieplicht maakt het echter ook mogelijk om de wettelijke snelheid voor deze objecten op bepaalde wegen te verhogen van 25 km/h naar 40 km/h. Wilt u met het voertuig harder dan 25 km/h rijden, dan is het verplicht een kentekenplaat op het voertuig te bevestigen.

Bent u lid van LTO Noord, ZLTO of LLTB?  

Voor leden van LTO Noord, ZLTO en LLTB heeft LTO Ledenvoordeel op haar website een duidelijk overzicht dat u door het hele proces heen leidt. Van het controleren welke voertuigen geregistreerd moeten worden, het registreren zelf tot en met het bestellen van kentekenplaten mét 35% ledenkorting: https://www.ltoledenvoordeel.nl/mobiliteit/kentekenplaatregistratie

Bent u verzekerd bij LTO Verzekeringen?

Vanaf het moment dat het kenteken op uw naam staat, is het voertuig WA(M) plichtig, mits het een geel of blauw kenteken krijgt.

Geeft u zo snel mogelijk – maar uiterlijk binnen 25 dagen – het kenteken en de meldcode aan ons door. Wij zorgen er dan voor dat het kenteken als verzekerd wordt aangemeld bij de RDW. Voertuigen met witte kentekenplaten hebben geen wettelijke verzekeringsplicht, omdat het trekkend voertuig WA(M) verzekerd moet zijn.

LET OP! Als u het kenteken en de meldcode niet of te laat doorgeeft, kunnen wij het voertuig niet op tijd als verzekerd aanmelden bij de RDW. Het is dan mogelijk dat u een boete krijgt wegens het niet verzekerd zijn. Deze boete bedraagt momenteel per voertuig € 600,- exclusief administratiekosten.

Vul het formulier in en stuur door naar reactie@ltoverzekeringen.nl

Bent u geen lid van LTO Noord, ZLTO of LLTB?

Uiteraard kunt u dan nog steeds gebruik maken van het stappenplan van LTO Ledenvoordeel, maar het is niet mogelijk om de kentekenplaten met 35% korting aanvragen.

Bent u niet verzekerd bij LTO Verzekeringen?

Neemt u dan contact op met uw eigen verzekeraar of assurantietussenpersoon om de verzekering in orde te maken. LTO Verzekeringen kan en mag deze gegevens niet voor u doorgeven.