Selecteer een pagina

De vele regenbuien afgelopen herfst zorgen voor tijdnood door moeizame rooiomstandigheden. Om tijd in te halen worden zware machines en meerdere trekkers achter elkaar ingezet om de gewassen van het land te krijgen. Die laten diepe sporen na, die zelfs gevolgen kunnen hebben voor de akkerbouw in 2024.

Daarnaast zijn helaas niet alle gewassen te redden. Sommige perceelsgedeelten blijven namelijk te nat om te kunnen rooien. Gewassen die laat en bij koud weer zijn gerooid, vragen veel aandacht om een goede kwaliteit te kunnen waarborgen.

Weersomstandigheden hebben een grote invloed op de bedrijfscontinuïteit van uw agrarische onderneming. U kunt zich goed verzekeren tegen de weerrisico’s.


Verzeker u tegen dit soort risico’s met de Brede Weersverzekering

U kunt zich bij LTO Verzekeringen verzekeren tegen de financiële risico’s van grote schade aan uw gewassen door regen, droogte, (nacht)vorst, sneeuw, ijzel, storm, hagel, erosie en brand door blikseminslag. U krijgt tot maximaal 60,6% van uw premie vergoed door middel van een subsidieregeling en bovendien ontvangt u achteraf géén naheffing in jaren met grote schades.

Voor informatie kunt u telefonisch contact opnemen via 023 – 520 15 16, onze adviseurs staan u dan graag te woord.

Bron: Nieuwe Oogst