Selecteer een pagina

Afgelopen donderdag op 12 november zijn alle zorgpremies door de verzekeraars bekendgemaakt. Al eerder tijdens Prinsjesdag is bekendgemaakt dat het verplichte eigen risico ook voor 2021 weer € 385 bedraagt en de premies naar verwachting stijgen.

Hoe bepaalt u de hoogte van uw eigen risico? En is het voor u verstandig om te kiezen voor een extra dekkingen, en zo ja, welke? Misschien kunt u gebruikmaken van een collectief? En past uw huidige zorgverzekering nog wel bij uw situatie voor komend jaar? Om u hierover een duidelijk beeld te geven, hebben wij alles op een rijtje gezet.

Eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat betaald moet worden wanneer er kosten gemaakt worden voor zorg uit de basisverzekering. De overheid heeft bepaald dat iedereen die een zorgverzekering heeft, een verplicht eigen risico heeft van minimaal € 385. Dat houdt in dat wanneer u bijvoorbeeld naar het ziekenhuis moet omdat u uw arm heeft gebroken, de eerste € 385 die gemaakt worden voor het verlenen van de zorg, u zelf moet betalen. Het eigen risico kunt u ook vrijwillig ophogen met € 100, € 200, € 300, € 400 of € 500. Dit heeft invloed op de premie die u betaalt. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager uw premie is. U kunt zelf beslissen of u uw eigen risico wel of niet wilt verhogen, kijk naar het bedrag dat u elk moment kan betalen om de hoogte te bepalen.

Extra dekkingen van uw zorgverzekering

Aan de hand van een aantal factoren kunt u bepalen of en welke dekking u wilt afsluiten. Stel uzelf de volgende vragen:

  • Verwacht u aankomend jaar naar een fysiotherapeut te gaan?
  • Maakt u kosten voor de tandarts?
  • Heeft u een beugel?
  • Gaat u wel eens buiten Nederland op vakantie?
  • Heeft u een vaccinatie nodig voor uw vakantiebestemming?
  • Verwacht u dit jaar naar een acupuncturist, homeopaat, chiropractor of andere alternatief genezer te gaan?
  • Heeft u een kinderwens voor komend jaar?

Collectief

U heeft er vast wel eens van gehoord; een collectieve zorgverzekering. Ook Boval biedt een collectieve zorgverzekering aan. Dit betekent dat je een zorgverzekering met een groot aantal personen afsluit. Doordat het met een grote groep mensen wordt afgesloten, krijg je vaak korting op de premie, ook wel collectiviteitskorting genoemd. Via onze Zorgvergelijker kunt u deelnemen aan ons zorgcollectief en op deze manier flink besparen op uw zorgverzekering. Daarnaast kunnen uw medewerkers ook gebruikmaken van onze Zorgvergelijker, vergeet deze daarom ook zeker niet met ze te delen.

Zorgvergelijker

De Zorgvergelijker van Boval helpt u bij het kiezen van een zorgverzekering. Door te kijken naar uw persoonlijke gegevens en voorkeuren, krijgt u een overzicht van de zorgverzekeringen die bij uw situatie passen en met een klik kunt u deze vergelijken. Zo verdwaalt u niet in de vele pakketten van alle verschillende aanbieder. Kies de zorgverzekering die het beste bij u past en sluit deze direct online af.