Selecteer een pagina

Zonnepaneelinstallaties zijn steeds vaker het slachtoffer van diefstal en vandalisme. De dieven hebben het voorzien op het koper in de kabels van de zonnepanelen. Deze kabels transporteren de opgewekte stroom naar het stroomnet. De dieven snijden de kabels door en nemen (grote) stukken mee. De schade hiervan kan oplopen tot honderdduizenden euro’s. De gestolen kabels moeten na diefstal uiteraard worden vervangen. Daarnaast is er vaak schade aan de transformatorstations die voor de opwekking van stroom zorgen. Door de tijd die de reparatie in beslag neemt, ontstaat er ook nog eens stilstandschade.

Dat er zoveel wordt gestolen is een gevolg van de hoge koperprijs. Doordat er door de energietransitie wel duizenden kilometers koperkabels nodig zijn, is de prijs omhoog geschoten. Het koper wordt meestal gestript en geknipt en bij verschillende bedrijven aangeboden binnen en buiten Nederland. Daardoor is het lastiger of zelfs onmogelijk te traceren en herkennen. Om diefstal te voorkomen kunt u ervoor kiezen om een hekwerk met detectie en hoge cameramasten met slimme camera’s te plaatsen. Deze camera’s detecteren ongewenst bezoek op basis van warmte en beweging. Daarnaast is het belangrijk om uw onderneming te verzekeren.

Verzeker u tegen de risico’s van diefstal met de gebouwenverzekering.
Wilt u meer weten? Maak een vrijblijvende afspraak met een adviseur via 023 – 520 15 16 of mail naar info@ltoverzekeringen.nl.