Selecteer een pagina

Een ongeluk veroorzaakt door een te lage bandenspanning? Het kan! Uit een onderzoek van CE Delft is gebleken dat de helft van de 92 automobilisten die werden geobserveerd, hun banden onjuist oppompten. Een te zachte band is minder veilig, verbruikt meer brandstof en slijt sneller. Hoe moet een band dan wél opgepompt worden?

De juiste bandenspanning
De juiste bandenspanning is terug te vinden in het instructieboekje van de auto. Het staat vaak vermeld op de sticker in de deurstijl of op het brandstofklepje. Wanneer er meerdere bandenmaten vermeld staan, moet er wel opgelet worden dat de juiste bandenspanning wordt gekozen. De temperatuur van de banden is ook van belang, een band mag namelijk niet te warm zijn. Banden kunnen het beste worden opgepompt als ze koud zijn. Als er meer dan 5 kilometer of 15 minuten is gereden, dan moet er 0,3 bar boven op de adviesspanning worden geteld. Als u met winterbanden rijdt dan moet daar nog eens 0,2 bar extra bovenop geteld worden. Vaak wordt de reserveband vergeten. Stel dat deze een keer nodig zijn dan is het fijn als de spanning goed is. Pomp daarom de reserveband op met 0,5 bar extra, dan is hij altijd klaar voor gebruik.

Goed verzekerd de weg op
Als er een ongeluk ontstaat doordat de bandendruk te laag is, is het fijn als u goed verzekerd bent. Een WA-dekking is verplicht om te hebben. Dit kan worden uitgebreid met een Beperkt Casco-dekking, waarbij onder andere brand, diefstal en schade aan ruiten is meeverzekerd. Of met een WA Casco Compleet-dekking oftewel een allriskverzekering. Hierbij bent u ook verzekerd voor bijvoorbeeld vandalisme, aanrijdingen en schade door eigen schuld.

Wilt u meer informatie over onze autoverzekeringen?
Onze adviseurs staan u graag te woord. Omdat elk bedrijf anders is, biedt LTO Verzekeringen maatwerk. Vanuit onze expertise en jarenlange ervaring in uw branche kunnen wij u vakkundig adviseren. Bent u benieuwd wat LTO Verzekeringen voor u kan betekenen? Neem dan contact op via 023 – 520 15 16 of vul het contactformulier in. Onze adviseurs staan u graag te woord tijdens een gratis en vrijblijvende Verzekeringscheck.