Selecteer een pagina

De meeste agrariërs hebben hun opstallen verzekerd. In dit artikel willen wij u wijzen op een aantal belangrijke zaken. Allereerst de dekking: je kan de keus maken uit diverse dekkingen, zoals alleen een brand en stormdekking. Of met een uitbreiding van hagel- en sneeuwdrukschaden. Daarnaast zijn dekkingen op basis van uitgebreide gevaren mogelijk. Naast een ruimere dekking is een standaard percentage voor o.a. opruimingskosten dan meeverzekerd.

Het is ook belangrijk om goed op te letten of de opstal incl. of excl. btw dient te worden verzekerd en al dan niet het meeverzekeren van de funderingen. Ander belangrijk punt is de verzekerde waarde. Door de gestegen bouwkosten kan het verzekerd bedrag vermeld in uw polis niet meer voldoende zijn.

Ons advies

Ons advies is om de verzekerde waarden door een deskundige te laten waarderen en een waarde-garantie clausule in de polis te laten opnemen. Teleurstellingen bij een schade over de verzekerde waarde worden hiermee voorkomen. Het is raadzaam  om de door de verzekeraars gehanteerde clausules: zoals het keuren van de elektra, brandgevaarlijke werkzaamheden, buitenopslag, blusmiddelen door te nemen met uw intermediair.

Neem periodiek uw opstalverzekering door

Het loont dus om periodiek de verzekeringen van uw (agrarische) opstallen door te nemen. Dan heb ik het nog niet eens gehad over de premie, de aanwezigheid van zonnepanelen en de eigen risico bedragen. Heeft u een vraag? Neem gerust contact op.

LTO Verzekeringen
Gerard Schepers