Selecteer een pagina

Het verzuim binnen de glastuinbouw is dit jaar gestegen. U heeft mogelijk ook wel eens te maken gehad met een zieke werknemer. Dit is vooral voor de werknemer heel vervelend, maar ook u als ondernemer krijgt dat te maken met allerlei regels en verplichtingen. De kosten voor arbodienstverlening en werkgeverslasten kunt u gelukkig wel allemaal verzekeren.

Verzuimverzekering

De loondoorbetalingsverplichting is conform de CAO Glastuinbouw in de 1e 26 weken van arbeidsongeschiktheid 100% van het salaris, 90% van week 27 tot 52 en 85% in het 2e jaar van ziekte. Daarnaast dienst u conform de CAO uw personeel het zogenaamde Pluspakket aan te bieden. Dit pakket vult o.a. het salaris de 1e 2 jaar van ziekte aan tot 100% en heeft een WGA-gat dekking. Belangrijk voor u is een vast contactpersoon, keuze uit Arbodienstverleners, inzage in verzuimrapportage en individueel advies over duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers. Al deze zaken kunnen wij met onze LTO Verzuimverzekering direct aanbieden.

Vrijblijvend gesprek

Het is belangrijk dat uw polis is afgestemd op uw onderneming, uw persoonlijke wensen en de verplichtingen vanuit de cao glastuinbouw. Wellicht heeft u nu al een ziekteverzuimverzekering en plusdekking lopen voor uw personeel? Vraag daarom vandaag nog een vrijblijvend gesprek aan met één van onze adviseurs en laat uw polis controleren op dekking en premie. Uit eerdere acties blijkt dat wij zelfs een voordeel kunnen behalen van 20%.

Henk Houtman
Adviseur LTO Verzekeringen