Selecteer een pagina

Vorig jaar schreef de Nederlandse politie maar liefst 42.799 boetes uit aan beschonken automobilisten. Dit opvallende aantal proces-verbalen vertoont een stijging van bijna een derde ten opzichte van vóór 2020. Dit blijkt uit een recent onderzoek van Independer op basis van de meest actuele politiecijfers.

Toename boetes
Met een gemiddelde toename van 31,5% is het duidelijk dat er sprake is van een significante stijging. Het betreft weggebruikers die betrapt zijn op rijden onder invloed van alcohol, drugs of specifieke medicatie die het besturen van voertuigen verbiedt. Vooral op provinciaal niveau zijn er opmerkelijke uitschieters te zien, waarbij Noord-Brabant een opmerkelijke stijging van 66,5% laat zien.
Naast deze boetes werpt het onderzoek van VeiligheidNL nog een ander zorgwekkend licht op de situatie. In het jaar 2022 belandden naar schatting 9.600 mensen op de spoedeisende hulp als gevolg van verkeersongevallen waarbij alcohol in het spel was.

Verkrijgen van een autoverzekering is onzeker
Menno Dijcks, expert van Independer, wijst erop dat het verkrijgen van een nieuwe autoverzekering een uitdaging kan zijn voor degenen die een ongeluk hebben veroorzaakt onder invloed van alcohol. “In zo’n geval behoudt de verzekeraar het recht om de autoverzekering stop te zetten. Vanaf de dag van opzegging ben je dan onverzekerd.”
Daarnaast kunnen de kosten van de veroorzaakte schade mogelijk op de veroorzaker verhaald worden, omdat de verzekering in geval van rijden onder invloed niet uitkeert. “Bijna alle verzekeraars hebben een alcohol- en drugsclausule. Dit houdt in dat de verzekeraar de schade aan de tegenpartij vergoedt, maar vervolgens de kosten op de veroorzaker verhaald. Hoe dit precies is geregeld, staat in de polisvoorwaarden”, aldus Dijcks.

Wilt u meer informatie over onze autoverzekeringen?
Onze adviseurs staan u graag te woord. Omdat elk bedrijf anders is, biedt LTO Verzekeringen maatwerk. Vanuit onze expertise en jarenlange ervaring in uw branche kunnen wij u vakkundig adviseren. Bent u benieuwd wat LTO Verzekeringen voor u kan betekenen? Neem dan contact op via 023 – 520 15 16 of vul het contactformulier in. Onze adviseurs staan u graag te woord tijdens een gratis en vrijblijvende Verzekeringscheck.

Bron: Trendsinautoleasing