Selecteer een pagina

De schade aan uw bedrijf kan oplopen tot enkele miljoenen euro’s. Verzekeraars zijn daarom kritisch bij de acceptatie van uw aanvraag van een verzekering. Daarnaast beoordeelt de verzekeraar regelmatig de bestaande verzekeringen in de eigen portefeuille. Bij de eerstkomende contractvervaldatum is het dus mogelijk dat er wijzigingen aan de verzekering worden doorgevoerd. Ook kan het zo zijn dat de verzekeraar de verzekering helemaal opzegt. Het is daarom belangrijk dat u op tijd op de hoogte wordt gesteld van eventuele wijzigingen en dat u een alternatief wordt geboden als de verzekering wordt opgezegd.

Het is bij een wijziging van een verzekering ook mogelijk dat er eisen worden gesteld aan uw bedrijfsvoering in de vorm van een clausule op de polis. In het geval van een brandverzekering wordt er geëist dat u een periodieke elektrakeuring laat uitvoeren en eventuele gebreken tijdig herstelt. Ook wordt geëist dat u met open vuur nooit in de nabijheid van brandbare stoffen en/of brandbaar materiaal werkt. U kunt alle eisen vinden op uw polis. Als u niet voldoet aan de eisen, dan kan de verzekeraar uw aanvraag afwijzen. U kunt met uw verzekeraar een wachttermijn afspreken. Zo blijft u verzekerd totdat u aan alle eisen voldoet.

LTO Verzekeringen kan u helpen met het controleren van uw polis. Bent u geïnteresseerd? Dan kunt u telefonisch contact opnemen via 023 – 520 15 16. Onze adviseurs staan u graag te woord en helpen u bij al uw vragen.

Gerard Schepers
LTO Verzekeringen