Selecteer een pagina

Vrijwel alle akkerbouwers laten hun bodem bemonsteren. De analyses zijn vooral gericht op meststoffen, zoals op pH en op organische stoffen. Het is belangrijk om te investeren bodembeheer. Dit zorgt voor een productievere grond, betere producten en de grond is minder kwetsbaar tegen ziektes. Om u als ondernemer te helpen bieden wij ons Agrarisch verzekeringspakket. Hierbij kunt u gebruikmaken van bijvoorbeeld de Gewassenverzekering en de Bedrijfsaansprakelijkheidverzekering van LTO Verzekeringen.

De bodem zorgt voor een duurzame voedselproductie. Een gezonde bodem is minder afhankelijk van voor het milieu mogelijk schadelijke stoffen en is weerbaar tegen ziektes. Hoe meer kennis je als Akkerbouwer over de bodem hebt, hoe beter je de grond kunt beheren en je kunt voorzien van goede producten. De opbrengst van uw gewassen zorgen immers voor uw inkomenszekerheid. Om de continuïteit van uw bedrijf en de inkomenszekerheid te waarborgen biedt LTO Verzekeringen het Agrarisch pakket. Zo kunt u binnen het pakket kiezen voor bijvoorbeeld de Gewassenverzekering. Deze verzekering dekt u schade aan uw tuinbouwkassen, installaties, apparatuur, bedrijfsinventaris, bedrijfsvoorraden en het bedrijfsgebouw.

De Bodemadvieskalender op Akkerwijzer.nl biedt akkerbouwers ondersteuning om meer maatregelen te nemen voor beter bodembeheer. Zo kunt u iedere maand de stappen en adviezen bekijken. Raadzaam is om u ook te verdiepen in de bodemindicatoren. Weet u ook welke bodemindicatoren er allemaal binnen de landbouwgronden zijn? Bekijk alle bodemindicatoren hier: de Bodemindicatoren voor Landbouwgronden.

Goed verzekerd met het Agrarische pakket

Iedere branche die actief is in het telen van producten, vezels en/of stoffen hebben te maken met specifieke risico’s die kunnen leiden tot flinke financiële lasten. Uw bedrijfscontinuïteit kan hierdoor in gevaar komen en dat vraagt om specifieke verzekeringsproducten en diensten om uw akkerbouw te verzekeren. LTO Verzekeringen biedt daarom speciaal voor u het LTO Agrarisch pakket waarmee u naast de gebruikelijke bedrijfsrisico’s ook de agrarische risico’s dekt.

Meer informatie over het pakket

Onze adviseurs komen graag langs bij uw bedrijf om aan de keukentafel uitleg te geven over het verzekeringspakket of een gratis verzekeringscheck uit te voeren. Hierbij kijkt de adviseur naar uw situatie en bepaalt welke dekkingen bij uw activiteiten passen.

Vraag een vrijblijvende afspraak aan

Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs. Wij informeren u graag over alle voordelen en onze unieke voorwaarden, bel direct met 023 – 520 15 16 of vul ons contactformulier in.

*Bron: Bodemadvieskalender – Akkerwijzer.nl