Selecteer een pagina

Als niet zelfrijdende machines in de werktuigenberging staan, is het risico op o.a. brand en storm en diefstal aanwezig. Het bijverzekeren in de waarde van de inventaris van machines en gereedschappen is een optie. Voor nieuwe machines of machines met een hoge dagwaarde is het verstandig om dit niet zelfrijdend werkmaterieel zoals bijvoorbeeld een hark en maaier casco te verzekeren.

Als u deze machines casco (allrisk) verzekerd, is het niet nodig om ze op te nemen in de inventarisverzekering, want deze zijn dan al tegen brand en storm verzekerd. Ongeacht of ze in gebruik zijn of stilstaan.

Zolang de machine aan de tractor gekoppeld is, valt schade aan derden onder de WA-verzekering van de tractor. Dus als u dan met de machine een schade veroorzaakt aan derden is er dekking. Een machine hoeft overigens niet volledig nieuw te zijn voor deze dekking. Tot 10 jaar kunnen machines casco worden verzekerd bijvoorbeeld, omdat ze nog een hoge dagwaarde hebben.

Gerard Schepers
Adviseur LTO Verzekeringen

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over het verzekeren van machines die stilstaan? Onze adviseurs helpen u graag. Neem gerust contact met ons op via 023 – 520 15 16 of laat ons u terugbellen.