Selecteer een pagina

Verloren oogsten. Weilanden vol zonnepaneeldeeltjes. Misgelopen inkomsten. Dit kunnen de gevolgen zijn van een hevige brand waarbij zonnepanelen worden aangetast en zich verspreiden over uw weilanden en omliggende percelen.

Met deze energieprijzen is het niet zo gek dat uw loodsen, stallen en/of bedrijfspanden vol liggen met zonnepanelen op de daken. Zo investeert u in de duurzaamheid van uw bedrijf en voorziet uw boerenbedrijf van een CO2-neutrale energievoorziening. Helaas vergroot het wel de kans dat bij een brand zonnepanelen beschadigen en duizenden zonnepaneeldeeltjes vrijkomen.

Met alle gevolgen van dien. Mogelijk kunt u niet oogsten, want mee geoogste scherpe deeltjes kunnen in het veevoer terechtkomen. Deze deeltjes zijn schadelijk voor uw grazend vee. Ze kunnen namelijk zorgen voor maagbloedingen wanneer ze deze deeltjes opeten. Dit alles is een bedreiging voor uw bedrijfscontinuïteit en kan leiden tot inkomens- en winstverlies.

Indekken tegen risico’s

LTO Verzekeringen biedt u als boer de oplossing en dit geheel kosteloos. Wat levert het u op? Geen torenhoge verzekeringsbedragen als het gaat om opruimingskosten en premie.

Wat verzekert u verder?

  • Kosten van opruimen van zonnepaneeldeeltjes als een andere verzekering geen dekking biedt.
  • Saneringskosten op eigen locatie of op de locatie van een ander.
  • Onderzoekkosten.
  • Kosten voor juridische ondersteuning of procedures.
  • Kosten veroorzaakt door sanering.

Onze adviseurs weten precies bij welke verzekeraar ze uw boerenbedrijf kunnen verzekeren tegen deze risico’s.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over deze dekking? Onze adviseurs helpen u graag. Neem gerust contact met ons op via 023 – 520 15 16 of laat ons u terugbellen.