Selecteer een pagina

Een aardsere sector dan de land- en tuinbouw bestaat er bijna niet, maar toch ontkomt helaas deze sector ook niet aan de gevaren van de digitale wereld. Cybercriminelen infiltreren tegenwoordig nagenoeg elke branche en steeds vaker richten ze hun pijlen op land- en tuinbouworganisaties die zich hier niet voldoende tegen wapenen. En dat terwijl de potentiële gevolgen enorm kunnen zijn.

Agrariërs onderschatten vaak de risico’s van cybercriminelen op hun bedrijfsvoering. In de agrarische sector neemt de digitalisering in rap tempo toe. Het is dus belangrijk om uw digitale weerbaarheid te vergroten. Dat veel ondernemingen last hebben van cybercrime is terug te zien op de site van cybercrimeinfo.nl. Zij houden per week bij hoeveel cybercrime meldingen er zijn geweest.

Hacken via melkrobots en voercomputers

Waar digitale hackers eerst via laptops en smartphones inbraken, kunnen ze dat nu op vele andere manieren. Automatische koeling van producten, melkrobots, klimaatbeheersing in stallen of tuinbouwkassen en voercomputers. Het wordt steeds vaker gebruikt en staat meestal in directe verbinding met het internet. Handig, want het is controleerbaar en bestuurbaar op afstand. Toch brengt dit ook nieuwe risico’s met zich mee. Want wat u kunt aansturen via het internet, kan ook gehacked worden. Niemand is namelijk immuun tegen hackers. Bij weinig agrarische ondernemers staat dit punt hoog op de agenda, terwijl de digitale dreiging toeneemt. Het is hoog tijd voor meer bewustwording.

Dek het risico om slachtoffer te worden

De kans om als agrariër slachtoffer te worden van cybercriminaliteit neemt steeds meer toe, met alle gevolgen van dien. De klassieke verzekeringen schieten te kort. Speciaal daarom is de cyberverzekering ontwikkeld. Deze verzekering dekt de financiële schade die u oploopt wanneer uw bedrijf slachtoffer wordt van een cyberaanval.

Maak een vrijblijvende afspraak

Omdat elk bedrijf anders is, bieden wij maatwerk. Vanuit onze expertise en jarenlange ervaring in uw branche zijn wij in staat u vakkundig te adviseren. Onze adviseur komt graag bij u langs om de risico’s door te nemen en te bekijken welke dekkingen het beste bij uw situatie passen.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs via 023 – 520 15 16 of maak een vrijblijvende afspraak. Wij denken graag met u mee!

Bron: nieuweOogst.nl