Selecteer een pagina

Mario, een jonge, succesvolle glastuinbouwondernemer, teelt orchideeën. Zijn bedrijf loopt zó goed, dat hij zo snel mogelijk wil uitbreiden. Dit komt goed uit, want een bekende van Mario, Rik, heeft net zijn grond en loods in de verkoop gezet. Rik heeft daarom een informatiebrochure aan Mario gegeven. Hierin is onder meer informatie opgenomen over de beplating van het dak van de loods, deze informatie is voor Mario van groot belang.

Volgens de brochure liggen er op het dak stegdoppelplaten. Van dit type bestaan meerdere versies. Stegdoppelplaten kunnen namelijk zowel brandbaar (acrylaat) als onbrandbaar (polycarbonaat) zijn. De brochure geeft hierover dus niet direct uitsluitsel, maar Rik heeft Mario een bericht gestuurd waarin staat dat voor de beplating op het dak de onbrandbare variant is gebruikt. Mario doet Rik een goed aanbod, en de koop is snel gesloten.

Wanneer Mario de loods wil verzekeren, wordt hij enorm overvallen door de mededeling van de Glastuinbouwverzekeraar dat zij vermoedt dat er tóch acrylplaten op het dak liggen. Het vermoeden van de verzekeraar wordt bevestigd na een grondig onderzoek. Dit betekent dat Mario geen verzekering kan afsluiten. Mario baalt enorm en had de koop nooit doorgezet als hij juist was ingelicht. Mario laat het hier dan ook niet bij zitten en schakelt een jurist in van LTO Verzekeringen.

De jurist vertelt Mario dat er hoogstwaarschijnlijk sprake is van dwaling, en misschien zelfs wel van bedrog. Maar omdat Rik duidelijk niet de bedoeling heeft gehad om Mario op het verkeerde spoor te brengen, wordt er een beroep gedaan op dwaling. De jurist vernietigt namens Mario de koopovereenkomst. Door de koopovereenkomst te vernietigen, wordt de overeenkomst geacht nooit te hebben bestaan. De situatie wordt daarom zoveel mogelijk teruggedraaid naar de situatie zoals die was vóór het sluiten van de koopovereenkomst.

Heeft u een aankoop gedaan waarbij u niet juist bent ingelicht? En had u die aankoop niet doorgezet indien u wél juist was ingelicht, en wilt u deze koopovereenkomst vernietigen? Neem direct op met de juristen van LTO Verzekeringen via juristen@ltoverzekeringen.nl of via 085 77 32 671.