Selecteer een pagina

Een veelgestelde vraag: hoe zorgt u ervoor dat u snel weer kunt genieten van zonne-energie als er iets gebeurt? Of u uw zonnepanelen extra moet verzekeren, hangt af van uw specifieke situatie.

Als u eigenaar bent van een woning met zonnepanelen, vallen de zonnepanelen onder de opstalverzekering van de woning. Bent u niet de eigenaar? Dan is het verstandig om te onderzoeken of een aanvullende verzekering nodig is. Hier leggen we uit waar u rekening mee moet houden bij het verzekeren van zonnepanelen en geven we drie handige tips.

Drie tips voor het verzekeren van zonnepanelen:

  1. Controleer de bevestigingswijze van de zonnepanelen op uw dak. De verzekeringsvoorwaarden kunnen verschillen voor zonnepanelen op een schuin dak en een plat dak.
  2. Controleer of uw verzekering misgelopen stroomopbrengst dekt. Dit is niet bij alle verzekeringen standaard het geval.
  3. Controleer of de constructie bestand is tegen extreem weer. Soms worden schadeclaims afgewezen omdat de constructie niet adequaat was.

Zonnepanelen en de opstalverzekering
De eerste stap is nagaan of de zonnepanelen mee verzekerd zijn bij uw huidige opstalverzekering. Het is belangrijk om te letten op de manier waarop de zonnepanelen zijn gemonteerd. Veel verzekeraars vergoeden schade alleen als de zonnepanelen stevig aan het huis vastzitten.

Extreme weersomstandigheden
Wordt schade aan zonnepanelen ook vergoed als dit het resultaat is van extreem weer?

Als er schade ontstaat door extreem weer, dan wordt de schade meestal vergoed. Gelukkig kunt u bij LTO Verzekeringen vertrouwen op uitgebreide bescherming voor uw zonnepanelen, zodat u altijd optimaal van uw zonne-energie kunt genieten.

Bent u geïnteresseerd in het afsluiten van een brede weersverzekering of opstalverzekering?
Dan kunt u telefonisch contact opnemen via 023 – 520 15 16 of het contactformulier invullen. Onze adviseurs staan u graag te woord tijdens een gratis en vrijblijvende verzekeringscheck.

Bron: Zonneplan