Selecteer een pagina

Na een grote brand of stormschade aan uw bedrijfsgebouw moeten de restanten van het gebouw worden afgebroken en afgevoerd. De opruimingskosten kunnen hoog uitvallen. Deze kostenpost komt bovenop de kosten voor het herbouwen van het bedrijfsgebouw.

De opruimingskosten gedekt?

Een agrarische brandverzekering dekt opruimingskosten veelal alleen wanneer er voor een uitgebreide dekking gekozen is. De vergoeding bedraagt meestal 10% van de verzekerde som van het betreffende gebouw. De uitkering gaat niet ten laste van de uit te keren herbouwwaarde, wel is de uitkering is vaak gemaximeerd tot een bepaald bedrag. In geval er sprak is van onderverzekering met betrekking tot de herbouwwaarde, dan geldt dit ook voor de uitkering van de opruimingskosten. Het is dus van groot belang om ervoor te zorgen dat het verzekerde bedrag voldoende is. Wij adviseren om gebouwen met garantie tegen onderverzekering te verzekeren. Vaak kunt u de verzekeraar vragen de gebouwen kosteloos te taxeren.

Is er gekozen voor een dekking tegen enkel brand en storm, dan moeten de opruimingskosten vaak apart worden meeverzekerd! Dit valt over het algemeen al tegen een kleine premie toeslag te realiseren.
Laat u dus tijdig adviseren over (onvoorziene) kosten en de verzekerde sommen van u bedrijfsgebouwen. Maak gebruik van de gratis en vrijblijvende verzekeringscheck.