Selecteer een pagina

Het is zomer. Dat betekent dat de koeien weer lekker de weide in mogen! Het laten grazen van koeien in de weide biedt voordelen voor dierenwelzijn, voedselkwaliteit en milieuduurzaamheid. Echter, grazen brengt ook een aantal aansprakelijkheidskwesties met zich mee voor boeren. Het is daarom belangrijk om uw bedrijf goed te verzekeren.

Aansprakelijkheidsverzekering
De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is ontworpen om bedrijven te beschermen tegen claims die voortvloeien uit ongevallen, schade aan eigendommen van derden, letsel en andere vormen van aansprakelijkheid.

  1. Aansprakelijkheid bij ongevallen: Het laten grazen van koeien in de weide verhoogt het risico op ongevallen, zoals aanrijdingen met voertuigen of incidenten waarbij voorbijgangers worden verwond door het vee. De aansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor kosten en schadevergoedingen die voortvloeien uit dergelijke ongevallen.
  2. Schade aan eigendommen van derden: Koeien die vrij grazen, kunnen per ongeluk schade toebrengen aan eigendommen van derden, zoals gewassen, omheiningen of gebouwen. De aansprakelijkheidsverzekering dekt de kosten van het repareren of vervangen van beschadigde eigendommen en het compenseren van de eigenaren voor geleden verliezen.
  3. Milieuaansprakelijkheid: Hoewel weidegang milieuvriendelijk kan zijn, bestaat het risico dat koeien mest achterlaten op nabijgelegen waterwegen, wat kan leiden tot milieuschade en mogelijke aansprakelijkheid voor de boerderij. De milieuschadeverzekering kan dekking bieden voor de kosten van schade voor je bedrijf.

Benieuwd wat LTO Verzekeringen voor uw bedrijf kan betekenen?
Onze adviseurs staan u graag te woord. Omdat elk bedrijf anders is, biedt LTO Verzekeringen maatwerk. Vanuit onze expertise en jarenlange ervaring in uw branche kunnen wij u vakkundig adviseren. Bent u benieuwd wat LTO Verzekeringen voor u kan betekenen? Neem dan contact op via 023 – 520 15 16 of vul het contactformulier in. Onze adviseurs staan u graag te woord tijdens een gratis en vrijblijvende Verzekeringscheck.