Selecteer een pagina

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is een verzekering voor zelfstandig ondernemers die uitkeert bij ziekte of invaliditeit. Het wordt vaak gesloten om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen. Voor ondernemers is er namelijk geen sociale zekerheid die hierin voorziet zoals die wel voor werknemers is. Boeren en tuinders onderscheiden zich in ondernemerschap en dat vraagt om een passende arbeidsongeschiktheidsverzekering. Daarom heeft LTO Verzekeringen, als agrarisch verzekeringsspecialist, de Agro-AOV ontwikkeld. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering die nauwkeurig aansluit op de agrarische sector en dus op uw bedrijfsvoering.

Het verschil tussen een Agro-AOV en een normale arbeidsongeschiktheidsverzekering
1. De Agro-AOV kent, in tegenstelling tot andere arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, geen inkomenstoets bij schade wanneer u periodiek de inkomensgegevens aanlevert. Ook bij een verzekerd bedrag tot € 30.000 kent de het geen standaard uitgebreide inkomenstoets.
2. Daarnaast biedt de Agro-AOV gratis preventieve en arbeidsdeskundige hulp en ondersteuning bij re-integratie.
3. U heeft de mogelijkheid om een aanvullende ongevallendekking af te sluiten.
4. De Agro-AOV sluit naadloos aan op de reductieregeling.

De 5 redenen om voor de Agro-AOV van LTO Verzekeringen te kiezen:

1. Kennis van de sector
De medewerkers van LTO Verzekeringen zijn volledig thuis in de land- en tuinbouwsector. Hierdoor hebben ze kennis van de werkzaamheden in een agrarische omgeving en kunnen ze zich inleven in de bedrijfs- en gezinssituatie van zelfstandig ondernemers. Geen onbegrip voor uw persoonlijke situatie dus!
2. Verzekeren tot een eindleeftijd van 67
De meeste arbeidsongeschiktheidsverzekeringen verzekeren maar tot een eindleeftijd van 60 jaar. In de sector is er een sterke wens om tot een leeftijd van 67 jaar verzekerd te zijn. De Agro-AOV van LTO Verzekeringen voldoet aan deze wens! Hierdoor kunt u zelf een hogere eindleeftijd kiezen tot maximaal 67 jaar.
3. Geen inkomenstoets bij schade
De Agro-AOV kent geen inkomenstoets bij schade wanneer u periodiek de inkomensgegevens aanlevert. Dit zorgt ervoor dat eventuele schade snel afgehandeld kan worden en u weet waar u aan toe bent.
4. Arbeidsongeschiktheid op basis van het verzekerde beroep
Bij sommige Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen wordt bij het vaststellen van de mate van arbeidsongeschiktheid geen rekening gehouden met het verzekerde beroep. Als u bijvoorbeeld nog wel in staat bent om andere (bijvoorbeeld fysiek minder zware) taken uit te voeren binnen een ander beroep, heeft dat invloed op uw uitkering. Bij de Agro-AOV van LTO Verzekeringen wordt gekeken naar de mate waarin u het verzekerde beroep kunt uitvoeren.
5. Aantrekkelijke aanvangskorting
De eerste 3 jaar ontvangt u een aantrekkelijke aanvangskorting op de AOV-premie: 30% korting in het eerste jaar, 20% korting in het tweede jaar en 10% korting in het derde jaar. Hierdoor is de Agro AOV nog voordeliger.

Meer weten?
Wij informeren u graag over de mogelijkheden en andere voordelen van de Agro-AOV. Heeft u vragen of wilt u meer informatie, neem dan contact op met één van onze adviseurs via info@ltoverzekeringen.nl, het contactformulier of telefonisch via 023 520 15 16.