Selecteer een pagina

Wellicht heeft u vorig jaar een of meerdere nieuwe machines gekocht die dit voorjaar worden geleverd.

In geval dat het zelfrijdende voertuigen zijn, en dus gekentekend,  zult u er altijd aan denken deze tijdig te verzekeren. Maar gaat het om los werkmateriel, denk aan maaiers, schudders en harken, is deze verzekerbaarheid minder vanzelfsprekend. Toch doet u er goed aan ook deze werktuigen te verzekeren. Aangezien het verplichte WA component ontbreekt (niet zelfrijdend) valt de premie mee. De kans op schade is reëel aangezien de nieuwe machine vrijwel altijd breder is en dus verder uitzwenkt.

Verder; het is nu nauwelijks voor te stellen maar ook dit seizoen zal er weer beregend worden. Neem dan ook de beregeningsmotor en de haspel(s) mee in de overweging deze op de polis bij te laten schrijven. Deze zaken staan vaak verlaten en de kans op vandalisme of diefstal van onderdelen is aanwezig.  Voor een paar tientjes per jaar aan premie verzekert u zich tegen tienduizenden euro’s aan schade.

Tenslotte; houd rekening met diefstal van relatief eenvoudig te stelen materiaal. Denk aan gereedschappen, machines maar ook minishovels en zitmaaiers. Voor los gereedschap geldt: alleen dekking bij braakschade. Berg deze zaken zoveel als mogelijk op. Voor machines is, indien verzekerd, dekking  mits het voertuig netjes is achtergelaten.

Bent u geïnteresseerd in het afsluiten van een verzekering? Dan kunt u telefonisch contact opnemen via 023 – 520 15 16 of het contactformulier invullen. Onze adviseurs staan u graag te woord tijdens een gratis en vrijblijvende Verzekeringscheck.