Selecteer een pagina

Boeren en tuinders lopen met de extreme droogte het risico dat veel gewassen en oogsten verloren gaan. De aanhoudende hittegolf zorgt ervoor dat de komende periode de droogte verder toeneemt. Het verwachte neerslagtekort loopt in deze week  op naar de 245mm. De grens om een beroep te doen op de Brede Weersverzekering is hierdoor bijna in zicht.

Afgelopen twee jaar hebben de boeren het zwaar gehad met de langdurige droogte en ook dit jaar kan problematisch worden. Steeds meer boeren verzekeren zich dan ook tegen de veranderende weersomstandigheden met de Brede Weersverzekering. Deze verzekering dekt schade van de gewassen bij bijvoorbeeld droogte, regenval, nachtvorst, hagel en storm. In geval van droogte hangt de schade-uitkering af van het neerslagtekort.

Waarom is de Brede Weersverzekering nu interessant?

Door de vrijstelling van de 21% assurantiebelasting en de verlaging van de schadedrempel van 30% naar 20% is een Brede Weersverzekering extra interessant geworden. De verzekering is namelijk goedkoper geworden en er wordt eerder uitgekeerd bij een oogstschade door slecht weer.

Interesse?

Met de Brede Weersverzekering dekt u de risico’s van de veranderende weersomstandigheden. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden die er voor u zijn. Voor informatie kunt u telefonisch contact opnemen via 023 – 520 15 16, onze adviseurs staan u dan graag te woord.